Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Black Friday akciók 2022.11.28-ig

Black Friday 2022 akció - vannak, akik egész évben azt várták, hogy végre megjelenjen ezen pár szó a szemük előtt. Ez a kampányőrület a spórolásról szól, és az extra kedvezményekről, és (nem) hivatalosan is innen számítjuk a karácsonyi bevásárlás időszakát.

Black Friday akciók 2022 - ben is?

Naná! A Matrackuckó a webshopban, és az Alvásszaküzleteiben is várja a spórolni vágyó vásárlókat. Ha a személyes vásárlást választod, akkor gyere el a hozzád legközelebb eső üzletünkbe, ha az online shopping híve vagy, akkor a termékek alatt az adott kategóriára ugorhatsz. Szívesen olvasnál a kampány eredetéről, akkor görgess lejjebb!

 

   Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó gyapjú   Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó fedőmatrac  Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó párna

 

 A Matrackuckó teljes Fekete Péntek akciója a  bannerre kattintva érhető el!

Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó  

A Black Friday eredete          

Az első Fekete Pénteket megjelenéséhez több verzió is él. Az egyik szerint az Amerikai tőzsdén az aranypiac 1869. szeptember 24-i összeomlásához köthető. Tény, hogy ez  nem  éppen egy pozitív hangvételű emlék. Valójában az igazi eredete sem teljesen vidám. Philadelphiából indult útnak. Ahogy említettük, a Black Friday mögötti igazi story nem olyan napfényes, mint ahogy azt a kiskereskedők hinnék. Az 1950-es években a Philadelphiai zsaruk használták ezt a kifejezést a hálaadást követő napra. Akkor volt a városban egy focimeccs, amelyre a külvárosban lakók, és a turisták is beözönlöttek a belvárosba. Kaotikus állapotok alakultak ki, kígyózó sorok voltak az üzletekben, nem lehetett parkolni, forgalmi dugók keletkeztek. A káoszt kihasználva pedig felélénkült a bűnözés ezen a napon. A rendőrök pedig sok túlórát zsebeltek be a pihenőnapjuk helyett. Innen jött a Black Friday elevezés.

A belvárosban megjelenő embertömeg később az ott található boltokban is hatalmas forgalmat generált, sokan bevásároltak karácsonyra.

A kiskereskedők átalakították az ünnepet

A kiskereskedelemben dolgozók próbálták a nap korábbi negatív mivoltát elvenni azzal, hogy kitalálták ezt a kampányt. A kampány célja az, hogy extra profitot termeljen, amit akkoriban Amerikában úgy hívtak, hogy ,,feketét" termelnek. Ez ugye Magyarországon teljesen mást jelentene. Napjainkra már annyira kinőtte magát ez az akció-eső, hogy egyes helyeken már közvetlenül a hálaadás napi vacsora után indul a Black Friday akció. Pedig elméletileg csak másnap kellene kezdődnie. Napjainkra a karácsonyi ajándékok beszerzésének idejét jelenti. Ilyen módon versenyeznek a kereskedők a vásárlók figyelméért.

Black Friday akciók 2022 - azaz Napjainkban

Évekkel ezelőtt láttuk, hogy a Black Friday akciók annyi embert csábítottak a bevásárlóközpontokba, hogy felütötte a fejét a káosz, és nem tudtak lépni sem az emberek. Ezt az állapotot még tetézték azzal, hogy a Fekete Péntek ideje alatt a tengerentúlon egyes boltok akár 24 órás nyitva tartással, és 70%-os kedvezményekkel várták az érkezőket.

Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó - Tömeg a boltok előtt

A kereskedők az online vásárlást is szorgalmazzák, illetve sok országban már Black Friday week van, azaz a Fekete Péntek egy hétig tart. Amire érdemes odafigyelni, ha online vásárolnál kedvezményesen, az a megnövekedett terhelés a webáruházaknál, ez lassítja a feldolgozást, és a csomagok is lassan fognak megérkezni. Mégis, ha nem szeretnél sorban állni, vagy lemaradni a kiszemelt tárgyról, érdemes inkább rendelni. 

Légy résen az árakkal!

Bár már törvény tiltja, a kamu akciókat, mégis könnyen beléjük futhatsz, ha nem vagy résen az árak tekintetében. Ha gyanúsnak ítélsz  meg egy Black Friday árat, akkor olvass utána esetleg értékelésekben, vagy keress rá az árakat listázó portálokon, hogy máshol mennyibe kerül az adott termék.

Ha lemaradtál a Black Friday akciók 2022 kedvezményeiről

Akkor sincs minden veszve, mert más kis Hazánkban is kezd népszerű lenni a Cyber Monday. Ez a shopping ünnep szintén az USA-ból kezdett el bekúszni a magyar köztudatba. Ez a nap, a Hálaadást követő első hétfő. Ilyenkor főleg az online térben leadott rendelésekre helyeződik a fókusz, és ekkor is extra kedvezményekkel tudsz bevásárolni karácsonyra. Persze még nincs annyira elterjedve mint a Black Friday week, de azért egyre több helyen van jelen. Az ideológia mögötte valami olyasmi, hogy ezen a napon térnek vissza az emberek a Hálaadás, és a Black Friday után a munkahelyükre, és megrendelhetik a termékeket, amelyekről lemaradtak korábban.

   Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó gyapjú   Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó fedőmatrac  Black Friday akciók 2022 - Matrackuckó párna