Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyapjú termékek

A gyapjú termékek egészségünkre is jó hatással vannak. Elsődleges ránk nézve pozitív tulajdonsága, a hőszabályozó képessége. A gyapjú szálai hullámosak a felületük pedig - úgynevezett pikkelyes - amelyeknek köszönhetően a levegő áramlik közöttük, ezáltal remekül szigetelik a testünk hőmérsékletét. A másik, ami miatt nagyon szeretjük, az a nedvszívó képessége.Az alvás közben keletkező verejtéket pedig magába szívja, majd elpárologtatja. Ha a valódi gyapjú takaró mellett döntünk, akkor nem kell tartanunk a túlmelegedés okozta szellőztetésből fakadó hideg sokktól. A hideg sokk később reumatikus panaszokat eredményezhet.

Miért az ausztrál merinói gyapjút választottuk? Azért, mert Ausztrália délkeleti partjának éghajlata alkalmas arra, hogy a juhokat a szabadban tartsák, rideg tartással. Ez azt eredményezi, hogy az állatok kiváló minőségű táplálékot fogyasztanak, folyamatosan kapnak megfelelő mennyiségű napfényt, és a friss levegőn állandóan szellőznek. A kiváló életkörülmények extrafinom gyapjúszálakat, ez pedig selymességet eredményez.

Ha szívesen olvasnál a témában, kattints blogunk kiemelt témáira : Gyapjú választási tanácsok | Hamis gyapjú_ igaz gyapjú |  Gyapjú tisztítása | Gyapjú garancia

Rendezés:

Merinó gyapjú ágynemű garnitúra 100%-ig természetes anyagból van, és van lehetőség a folyamatos utánpótlására. A merino Ausztráliában élő juhfajta, amelyet kifejezetten a pihe-puha gyapjáért tenyésztenek. A hazai állománnyal szemben, ezek az állatok az éghajlat adta lehetőségek miatt, a legelőkön élnek rideg tartással. Az ausztrál birka lenyírt bundájából többet képes felhasználni a textilipar, mert nagyobb mértékű a felhasználható, tiszta gyapjú rajta. A rendement-százalék megmutatja, hogy a levágott, zsíros bundában hány százalék a megszokott nedvesség tartalmú gyapjú. A magyar fésűsmerinó átlagos rendementje 35-36%, a többi fajtának 30 és 50% közötti, az ausztrálé pedig, 50%, vagy még efeletti érték. Ezért választottuk ezt gyapjú termékeink alapanyagául. 

Környezetbarát anyag, amely saját hőszabályozó rendszerrel rendelkezik. Pontosabban: télen fűt, nyáron hűt. Az egyik legjobb választás, ha eleged van az éjszakai túlmelegedésből. Nem kell többé forgatnod éjszaka a takaródat, hiszen ez rendkívül egészségtelen. A takaró alatt akár 40-45°C-fok is lehet, ha átfordítod a tested hirtelen 18-20°-os hőmérséklettel fog találkozni, és ez hosszútávon reumatikus megbetegedéseket tud okozni. A gyapjú amellett, hogy remekül magába szívja a nedvességet, képes elpárologtatni azt, így nem lesz szaunaérzeted. Emellett elég csak évente tisztíttatni, mert öntisztító képeséggel rendelkezik.

Ha te magad szeretnéd mosni a termékeket, akkor válaszd a SuperWash gyapjú alapanyagból készült Mámor takarónkat, mert moshatod mosógépében, a gyapjú programon, 30 fokon, könnyű centrifugálással! Figyeljünk oda rá, hogy nem minden gyapjú termék mosható gépben. Pont a nedvszívó képessége miatt, hiszen úgy megszívja magát vízzel, hogy akár 3 szorosa is lehet a tömege, ami a mosógépdob leszakadását okozhatja.

Sajnos a hamisítás ezt a szegment sem kímélte. Blogunkból nagyon sok információt megtudhatsz a gyapjúról, többek közt azt is, hogy hogyan tudod megállapítani a valódiságát: Gyapjú választási tanácsok | Hamis gyapjú_ igaz gyapjú |  Gyapjú tisztítása | Gyapjú garancia . Illetve, ha nincs kedved keresgélni, elárulom a titkot, amit minden termékünknél megtalálsz leírva is. Csípj le egy pici darabot a takaróból, párnából, majd formázz belőle egy galacsint. Győződj meg róla, hogy nincs semmi éghető anyag a közelben, és gyújtsd meg a kis gomolyagot. Ha a valódi gyapjú takaró van a kezedben, akkor égett szőr (disznóvágásra emlékeztető) szag fog terjengeni a levegőben, az égéstermék pedig hamu lesz, amelyet könnyedén porrá tudsz nyomni két ujjad között. Ha mást tapasztalnál, és nem érzed a szagot, illetve a hamu összeolvad, mint a műanyag, akkor a paplan hamisítvány.

A Matrackuckó Aranygyapjú termékek a kiváló minőséget képviselnek. Éppen ezért adjuk mellé Magyarország legjobb garanciáját: 30 napos, 100% pénzvisszafizetési garanciát, 2 év gyártói garanciát, és ingyenes kiszállítást.