Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyapjú derékaljak

A gyapjú derékalj használható magában is, ez esetben az ágy és közted keletkezik egy vattacukor puhaságú kényelmi réteg, amely megóv az esetleges reumatikus panaszoktól. Ha van már gyapjú takaród, fokozhatod az alváswellness élményét, hiszen a derékalj alúról a takaró pedig felülről fog körül ölelni, mint álmaid őrzői, egészséged megvédői egyenesen a természetből.

A gyapjú derékalj elmaradhatatlan kelléke a nyári kempingezéseknek is. Terítsd rá a fekhelyedre, a sátoron belül, és nem búcsútmondhatsz a felfázásnak egyszer, s mindenkorra.

A gyapjú termékekkel kapcsolatban fontos, hogy tudd mit jelent a kg/m3. Ez a gyapjú szálsűrűségét jelenti. Erről termékeinknél külön tájékoztatunk. Ha szeretnél gyapjú témában olvasni, akkor téged érdekelni fog a gyapjú mindent tudó blogunk:  Gyapjú választási tanácsok | Hamis gyapjú_ igaz gyapjú |  Gyapjú tisztítása | Gyapjú garancia

Segítségre van szükséged a választáshoz? Keresd Alvásszakértőinket, a hozzád legközelebb eső Alvásszaküzletünkben! Vagy csetelj online ügyfélszolgálatunkkal.

Rendezés:

Miért javasoljuk a gyapjú derékalj használatát? 

A gyapjúszál egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy remekül szabályozza a hőt. Ennek köszönhetjük, hogy a gyapjú ágyneművel testünk ideális hőmérsékletben és páratartalomban fekhet, pihenhet.

Ezen tulajdonságok annak köszönhetően tudnak érvényesülni, hogy a gyapjúszálak hullámosak, felületük pedig pikkelyes, érdes. Ezért van az, hogy a szálak közötti légzárványok kiválóan szigetelik a testet. A forgalomban lévő természetes anyagok közül a gyapjúnak a legjobb a nedvszívó képessége. súlya 30%-ának megfelelő folyadékot is fel tud venni. A testből kicsapódó verejtéket pedig elpárologtatja.


Ilyen módon a gyapjú, mint olyan megakadályozza az éjszakai leizzadást és a takaró forgatást, kitakarózásokat. Ezzel megelőzhetjük a hidegsokkot, ami a későbbi ízületi és reumatikus megbetegedések melegágya is lehet.  A gyapjú derékalj  tehát egy olyan réteg, amely melegen tart és szellőzik is a tested alatt. Megvásárlásával elkerülheted a felfázást. Emellett a felfekvéses panaszok is enyhülhetnek használatával. Plusz pozitívum, hogy selymes és puha, igazi felhő érzet társul majd álmaid mellé. További témákról olvashatsz gyapjú mindent tudó blogunkban: Gyapjú választási tanácsok | Hamis gyapjú_ igaz gyapjú |  Gyapjú tisztítása | Gyapjú garancia


A gyapjú takaró illetve a gyapjú derékalj tehát önmagában kevés, csak akkor tudja ténylegesen kihasználni a gyapjú – természet adta – áldásos hatásait, ha együtt használod a kettőt. A gyapjú derékalj és takaró által nyújtott védőburokban a hatékony alvás az optimális környezet (meleg, száraz klíma) által valósulhat meg. A gyapjú derékalj melegségét, és tartását az úgynevezett szálsűrűség adja. A szálsűrűség definíciója így hangzana: az egy négyzetméter felületen feldolgozott gyapjú grammban megadott mérőszáma. Ez a a gyapjú termékek esetében 400-tól 800-ig terjed, és általában a gyapjú típusa is meghatározza, hogy a derékalj szálsűrűsége milyen lesz.