Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyapjú takarók

A gyapjú takaró tökéletes választás mindenkinek, hiszen természetes anyaga lévén bőrbarát, taszítja a port és az atkákat, hőszabályozó képességének köszönhetően megfelelő alvásklímát biztosít, és számtalan jótékony egészségügyi hatással is bír. Az esetlegesen keletkezett nedvességet pedig különleges szálszerkezetének köszönhetően, elpárologtatja magából. Így elkerülheted, hogy éjszaka forgatni, vagy szellőztetni kelljen a takaródat. Fontos, hogy elkerüld, mert a hidegsokk rendívül veszélyes. A későbbiekben reumás tüneteket is okozhat. 

A gyapjút övező kérdések, tévhitek apropóján, indítottunk egy blogot, melyet ide kattintva olvashatsz: Gyapjú választási tanácsok | Hamis gyapjú_ igaz gyapjú |  Gyapjú tisztítása | Gyapjú garancia

Termékeink ausztrál merinó gyapjúból, illetve láma gyapjúból készülnek. Olvasd el leírásainkat, és találd meg az igazit.

Válassz gyapjú takarót a Matrackuckó Alvásszaküzleteiből, hiszen az ország legjobb gyapjú garanciáját adjuk mellé. 30 napos, 100% pénzvisszafizetési garancia és két év hagyományos garancia vonatkozik rájuk. 

Rendezés:

Merino gyapjú takaró legfontosabb minőségi ismérve a szálsűrűség. Termékeink között elérhetőek a kisebb és nagyobb szálsűrűségű takarók, hiszen mindenkinek más az igénye etekintetben. Azt mondják, hogy aki egyszer gyapjú takaróval aludt, az soha nem fog mást vásárolni. Ellenben nagyon nem mindegy, hogy miből van az a gyapjú takaró! Gyapjú blogunkban mindent elolvashatsz, ami csak felmerül a téma kapcsán. 

A bárány gyapjúból készült ágynemű sokkal puhább, kevésbé ,,szúr" úgy, mint a birkából készült. Fontos utána nézni az alapanyagnak, mert a birka gyapjú takaró és a bárány gyapjú takaró egészen más árat, és érzést fog mutatni. Bármennyire is fáj ezt kimondani, nincs olyan, hogy olcsó gyapjú takaró ÉS minőségi gyapjú takaró egyszerre. A báránygyapjúból készült termékek az állat első nyírásából származnak, ezért van a selymesebb, lágyabb érzetünk azt megtapogatva.

A  legpozitívabb szervezetünkre gyakorolt hatása, hogy csökkenti a reuma kialakulásának lehetőségét. Külön plusz pont, hogy a más meglévő tüneteket is képes enyhíteni. Egy egyszerű takaró/paplan cserével már ennyit tehetsz az egészségedért. Mit jelent ez? Alvási idődben a nem jól szellőző paplan alatt sokkal melegebb van, mint a hálószobában. A takaró felmelegszik akár 35 fok fölé, de a meleg levegő nem tud cserélődni. Ilyenkor álmunkban megfordítjuk a takarót, vagy ledobjuk magunkról - azaz kiszellőztetjük - magunkat. Ilyenkor a paplan alatti 35-36 fokból hirtelen 18-20 fokot kreálunk. Ez a lehűlés pedig elősegíti az esetleges megfázást, vagy a reuma kialakulását. Itt jön képbe a valódi gyapjú takaró.

 Hiszen a gyapjú tökéletesen átszellőzik. Ez azt eredményezi, hogy az alvás is nyugodtabb lesz. Pozitív hatásának hála nincs szükség felesleges mocorgásra, forgolódásra, és nem sokkoljuk a testünket a nagy hőmérséklet különbséggel. A benne lévő szálacskák hullámosak, a felületük pedig érdes, pikkelyes. Ez okozza, hogy a szálak közötti légzárványok találhatók, amelyek jól szigetelik a testet. A natur szálas anyagok között a gyapjúnak a legjobb a nedvesség felvevő képessége. Súlyának 30%-át tudja magábaszívni. A testből érkező verejtéket pedig elpárologtatja. Így akadályozza meg a leizzadást a gyapjú. 

A gyapjúval kapcsolatban fel szokott merülni a kérdés, hogy lehet-e mosni mosógépben? A válasz összetett. Ha Superwash gyapjú ágynemű az, amiről szó van, akkor igen, nyugodtan. Minden más esetben óva intünk tőle, hiszen a gyapjú hatalmas mennyiségű nedvesség megkötésére képes (magába szívja azt), jelentősen megnőhet a súlya. Ez pedig azt eredményezi, hogy a mosógéped dobja leszakadhat. Nem kell megijedni, tisztítóba még elviheted, ott könnyedén kimossák neked.

Gyapjú választási tanácsok | Hamis gyapjú_ igaz gyapjú |  Gyapjú tisztítása | Gyapjú garancia