Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fedőmatrac

id. Hahn Gábor -
Fedőmatrac

Szögezzük le az elején: Nem minden fedőmatrac egészséges. Nem minden fedőmatrac kényelmes. Nem mindegy, hogy milyet választasz. Olvasd el útmutatónkat, hogy ne nyúlj mellé! A cikk végére Te is fedőmatrac szakértő leszel!

Milyen fedőmatracot vegyek?

 

A tökéletes fedőmatracnak két dolgot kell tudnia: kényelmesnek kell lennie és jól kell szellőznie. Ennyi. Mégis. 100 eladott felületjavítóból 99 esetében az az igazság, hogy ha valaki belenyomná a fejünket, akkor megfulladnánk.

 

Aludni a problémára ≠ Problémán aludni
Ha még egyet alszol egy problémára, másnap akár jó döntést is hozhatsz… De az este, amit egy kényelmetlen matracon vergődve töltesz, tuti gallyra vágja még a másnapod is.
Ettől a fedőmatractól az álmaid még nem válnak valóra. De egy jó ideig a matracod sem kell lecserélned :)

 

A kényelem mindenkinek mást jelent. A szellőzés azonban nagyon könnyen mérhető. Csapjunk is bele a lecsóba. Magyarországon három féle fedőmatrac terjedt el. A memóriahabos, hideghab és a latex. Egyenként átnézzük, hogy melyik mit tud.

 

 

Memóriahabos fedőmatracok

 

A fedőmatracok alfája és omegája. Szerintem ez lehetett az első klasszikus értelemben vett fedőmatrac. Kényelem szempontjából az emberek egy része számára maga a mennyei csoda, a másik felének pedig maga az ördög - kicsit olyan, mint a pacal. Ha valaki fedőmatracról beszél, általában memoryra gondol.

 

Érzésre kissé süppedékeny, enyhén mocsaras érzést nyújt, De mivel a lényeg a puhítás, így tökéletes alapanyag lehet. Vagyis inkább lehetne. Mert kényelem szempontjából ugyan megfelel, de szellőzésben a hagyományos memory teljes katasztrófa. A memóriahabos matracokhoz hasonlóan itt is az a helyzet, hogy semmiképpen sem ajánlott ilyet venni, ha az ember nem bírja a meleget vagy a hagyományosnál kicsit izzadékonyabb. Meg akkor sem, ha valaki nem akar olyan ágyban feküdni, aminek olyan a szellőzése, mint egy teszkós szatyornak...

 

A hagyományos memória fedőmatracok tehát elég gyengén szellőznek. Nemrég jelent meg azonban a magyar piacon a különleges, Cellpur memory hab, melynek légáteresztése kiemelkedő, mégis teljes mértékben visszaadja a "memory élményt". A lenti videóban ezt mutatjuk be:

 

Videóval hitelesítve: a Cellpur® memóriahab átszellőzik!
Mivel úgysem hitte volna el senki, ha csak leírjuk, kerestünk egy módszert, amivel hitelesen igazolhattuk, hogy a mi memory matracunk átszellőzik.
Készítettünk egy összehasonlító teszt videót... Nézd meg, mert ilyet ritkán látni!
 

 

Nálunk egyébként egyértelműen a Green és a Blue hideghab fedőmatracok a vásárláók kedvencei. :)

 

"

Elolvastam egy csomó cikket, tesztet, végül ti segítettetek tisztán látni a káoszban. A Green hideghab fedőmatracotok mellett döntöttem, és azóta úgy alszom, mint utoljára talán kisiskolás koromban.
Nagyon hálás vagyok, hogy rátok találtam!  smiley heart Köszönöm: egy egyre kipihentebb F.Csilla  wink

 

Ha mindenképpen memory fedőmatrac vásárlására adjuk a fejünket, akkor arra érdemes figyelni, a memory fedőmatrac minőségét általában a memory anyagának sűrűsége – 50 kg/m3 alatt inkább hagyjuk – határozza meg. Nem bántó, inkább tájékoztató célzattal mondom, hogy a Jysk fedőmatracok 30kg/m3 sűrűséget, míg a Dormeo fedőmatracok - ha jól tudom - 45-ös sűrűséget képviselnek. Ezzel az alvás szaküzletek közül Magyarországon ők adják a leggyengébb memóriahabos fedőmatrac minőséget. Mert senki mást nem ismerek, aki 50-es alatt hozna forgalomba.

 

Memory fedőmatracot csak pénzvisszafizetési garanciával együtt érdemes megvenni, mert lehet, hogy meleg lesz.

 

Illetve arra is érdemes figyelni, hogy sokan vannak, akik azt állítják, hogy az ún. tojástartó forma miatt jobb szellőzést és kellemes masszírozó érzést kellene tapasztalnunk. De nem fogunk, mivel ez a formázás saját súlyunk alatt tökéletesen el fog veszni... Memóriahabos fedőmatrac esetében a fedőmatrac tojástartó szerű kialakítása csak optikai tuning!

 

 

Hideghab fedőmatracok

 

A hideghabok rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Nem csak, hogy utolérik kényelemérzetben és formakövetésben a memoryt, de alátámasztásban például meg is előzik azt. És mivel tökéletesen átszellőznek, így ideális alapanyaggá válnak, ha a megfelelő fedőmatracot keressük.

 

7 zóna + hideghab = tökéletes szellőzés és formakövetés
Hagyományos vágás nélküli verzióban és 7 zónás, ergonómikus változatban is kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a saját maga számára megfelelő darabot.
A hideghabokon belül pedig a nagyrugalmasságú (HR: High Resilience) és nagy sűrűségű (HD: High Density) hideghabokat emelhetjük még ki, melyek formatartóbbak és ruganyossabbak hagyományos társaiknál.

 

Latex fedőmatracok

 

Alapvetően szellőzése a latexnak annyi van, mint a memóriahabnak (semmi), de ezt azzal szoktál orvosolni, hogy úgy öntik ki, hogy lyukak kerüljenek bele. A lyukak keresztben átszelik a fedőmatracot, így a szellőzés megoldott - a tömör latex fedőmatrac viszont ugyanúgy nem szellőzik.

 

Kényelemre én egy kicsit merevnek tartom, de természetesen ez a kilakítástól erősen függ. Elég kevés helyen lehet kapni Magyarországon, talán ebben az is szerepet játszik, hogy az ára kicsit magasabb. Bionak csak akkor lehet nevezni, ha nem szintetikus latexből készül, ami szerintem sajnos csak ritkán fordul elő.

 

Így zajlik nálunk egy fedőmatrac vásárlás
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos matracvásárláskor a személyes próba, és nincs ez másképp fedőmatracok esetében sem.
Szakértő kollégáink egyedi igényeid alapján segítenek megtalálni a tökéletes fedőmatracot. Hallgasd meg vásárlónk beszámolóját!

 

Kemény fedőmatrac

 

Sokan keresnek kemény fedőmatracot. Pedig sajnos ilyen nem nagyon van. Ha egy matrac túl puha, annak két oka lehet. Vagy már kigödrösödött, a sok év használat után esetleg felpuhult, vagy sajnos túl lágy az újonnan vásárolt matracunk.

A felpuhult matracot nem tudjuk felújítani egy "kemény fedőmatraccal", ha pedig az új matracunk lett túl puha, akkor sajnos arra lehet szükségünk, hogy visszavigyük, vagy újat vásároljunk helyette - ha nem kaptunk mellé pénzvisszafizetési garanciát.

 

 

Mire nem jó a fedőmatrac?

 

Még valamikor évekkel ezelőtt, egyik húsvét előtt kaptam egy hírlevelet valamelyik fedőmatrac forgalmazótól, amiben azt írták: "újra kényelmesebbé varázsolhatom kifeküdt ágyamat egy új fedőmatrac segítségével"... Már akkor elhatároztam, hogy írok egy kicsit a fedőmatracok lényegéről és köréjük épült téveszmékről.

 

A fedőmatracok nem tudják megoldani a kifeküdt, kigödrösödött matrac problémáját! Egy fedőmatrac persze javíthat a helyzeten, de ahol gödör volt, ott gödör is marad, a fedőmatrac pedig ugyanúgy fogja felvenni a gödör formáját, ahogy a testünkét...

Így segít jobban aludni a Green Premium fedőmatrac!
Vannak olyan esetek, amikor nem feltétlenül szükséges a teljes matrac cseréje, hanem megoldást jelent egy jó fedőmatrac is, amely puhábbá és kényelmesebbé teszi a kemény matracot.
Hallgasd meg vásárlónk történetét!

 

A fedőmatrac tulajdonképpen egyetlen dologra jó: ha túl kemény matracot vásárolt, akkor plusz formakövetést, puhaságot biztosít! Általában elmondható azonban, hogy egy fedőmatrac és egy kemény matrac nem ér fel egy egybeépített, zónázott matraccal... Azonban, ha sokat forgolódik, zsibbad felkeléskor, akkor érdemes átgondolni, hogy nem fekszik-e túl kemény matracon. Ilyenkor egy fekvőbetét sokat segíthet!

 

 

Hol vegyünk fedőmatracot?

Minden szentnek maga felé hajlik a keze...
…én meg még szent sem vagyok, így nyugodtan mondhatom, hogy a Matrackuckóban. :) Nem csak, hogy jó fedőmatracokat árulunk, de gyártunk is. Így pontosan tudjuk, hogy fedőmatracaink születésüktől a vásárlásig jó kezekben vannak.
Itt éppen az elkészült huzatot próbáljuk 7 zónás Green Prémium hideghab fedőmatracunkra. :)

 

Nem tudok olyan indokot mondani, ami kizárná, hogy kipróbáld fedőmatracainkat. :)

 

 

Pénzvisszafizetési Garanciával
Az ördög nem alszik – nálunk eddig még nem vett matracot - ezért fedőmatracainkhoz 30 éjszakán át 100%-os pénzvisszafizetési garanciát adunk.
 
Egészségpénztárra elszámolható
Azaz készpénz nékül megveheted. Ráadásul garantáljuk, hogy a pénztár a Matrackuckó számláját elfogadja (ha nem, mi fizetünk helyetted).
 
Ingyen kiszállítással
Hogy megédesítsük az ajánlatukat, fedőmatracodat ingyen kiszállítjuk az ország bármely pontjára, akár 24 órán belül.
 

 

+1 tipp: a fedőmatracokat érdemes rendelés előtt kipróbálni, méghozzá úgy, hogy a saját matracunkhoz legjobban hasonlító matracra terítjük az üzletben!

 

További információra van szükséged? Fedőmatrac - melyiket válasszuk? [Útmutató] - Matrackuckó