Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aludj jól Magyarország program

A minőségi alvás kihat a hangulatunkra, az egészségi állapotunkra - csak, hogy a két legfontosabbat említsük -. Szeretnénk, ha az egész ország jól aludna, ezért hoztuk létre az Aludj jól Magyarország programot! Hiszen a kiegyensúlyozott társadalom egy szebb világot eredményez.

Tanácsok a jó alváshoz  |  Tanácsok 0-5 éves korig  |  Tanácsok kismamáknak |  8 Partnereink

Álmok nyomában
Álmok nyomában

Az álmok olyan történetek, amelyeket az agyunk kelt életre, miközben alszunk. Lehetnek szórakoztatóak, izgalmasak, szexuális tartalmúak, és rémisztőek egyaránt. Hogyan jönnek létre, mik ezek? Mit jelentenek, és miért nem tudjuk irányítani őket? Olvasd el a cikkünket!

 

Aludj párnával a lábad között, a gerinced hálás lesz!
Aludj párnával a lábad között, a gerinced hálás lesz!

Egyre több helyen ütközhetünk bele cikkekbe, ismeretterjesztő anyagokba, amelyek azt próbálják átadni nekünk, hogy aludjunk párnával a lábunk között. Igazából semmi meglepő nincs ebben, hiszen tudat alatt már nagyon sokan csinálják, és ha nem is párnát, de a takarót gyakran a lábuk közé veszik alvás közben. Miért jó ez? Olvasd el!

A melatonin, az alvás hormonja
A melatonin, az alvás hormonja

Ha az alvásról olvasunk, mindig szóbakerül a melatonin hormon. Ez a hormon, a sötétség hatására termelődik éjszaka, pihenés közben. Ezért fontos, hogy kiiktassunk minden fényt a hálószoba környékén, hogy minél jobban tudjon termelődni ez a csoda.

Így változott az alvás minősége 2021-ben
Így változott az alvás minősége 2021-ben

2021 is a világjárványról szólt. Alvás tekintetében sem hagyhatjuk figyelmen kívül a hozadékait. Sajnos több negatívumot hagyott maga után pihenésünk oldaláról nézve. Globálisan megváloztak a szokásaink. Erről adott kitájékoztatót partnerünk, a Magyar alvás szövetség. Ez az év remek lehetőséget biztosítana arra, hogy visszatereljük magunkat a rendes mederbe, ebben segítségedre lesz ez a cikk!

Interjú készült a Magyar Alvásszövetség elnökével a HírTv-n!
Interjú készült a Magyar Alvásszövetség elnökével a HírTv-n!

A Matrackuckó, és az Aludj jól Magyarország programunk kiemelt partnerei, a Magyar Alvásszövetségnek. A szövetség elnöke, G. Németh György, interjút adott a HírTv Radar című műsorában. Egy érdekes témát boncolgattak, méghozzá a Covid hozta alvászavarokat.

Alvási bénulás, más néven alvásparalízis
Alvási bénulás, más néven alvásparalízis

Ha szerencsés vagy, még nem hallottál róla soha, de ha jobban belegondolok, szuper-szerencsés vagy, mert akkor nem is tapasztaltad meg eddig. Az alvási bénulás, vagy alvási paralízis, alvásparalízis egy nagyon félelmetes jelenség, amelyet a testünk produkálhat, közvetlenül elalvás után, vagy pont az ébredés előtt.