Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

160x200 matrac - a legnépszerűbb méret!

160x200 matrac - a legnépszerűbb méret!

A matrac-univerzum egyik fontos kérdése, hogy mekkora legyen a ágybetét mérete? A legnépszerűbb, leggyakrabban vásárolt méret, a 160x200-as matrac. Hogy miért, azt lejjebb, a blogbejegyzésben elolvashatod!

 

Tartalomjegyzék

160X200 matrac

 

Ezen a képen próbáltuk szemléltetni, hogy tudjuk nagyjából mit jelentenek az ágy méretek. A gyermek, és tini ágykereteknél nem jellemző, de a 160x200-as ágyaktól a többi nagyobb méretnél jellemző, hogy két különböző matracból ,,rakják" össze a fekhelyet. Ennek az az oka, hogy sokkal könnyebben forgathatóbbak, és mivel más-és más testalkatunk, alvópózaink vannak, mint párunknak, így a mi testünknek másra is van szüksége. Egy vékony testalkatú nőnek például, valószínűleg egy puhább, lágyabb matrac kell. Ellenben egy markánsabb férfinak, keményebb kellene, DE ahány ház annyi szokás.

Azért szerepel a képen a ,,leggyakoribb" szó, mert a Matrackuckónál teljesen egyedi méretben is lehet vásárolni. A 80x200-as méret pedig az olyan 160-as ágykeretekbe kell, ahol a felek két külön matracból szeretnék a fekhelyüket. Elmondható az is, hogy ahány ország, annyi méretezés. Még ha kis eltérések is vannak, de vannak bőven. Ha külföldön vásárolt keretbe keresünk matracot, különösen fontos, hogy mérjük le, az is lehet, hogy egyedi méretre lesz szükség. A jó hír, hogy a Matrackuckónál ebben is tudunk segíteni neked. Gyártunk egyedi méretben, és formában matracokat.

 

160x200 matrac népszerűségének nyomában

Ahogyan éljük életünket, egyfajta matrac-evolúció is kísér minket. A babakorú fekvőbetéttől  indulunk, majd következnek az egyszemélyes, ,,nagyfiú/nagylány" ágyak, alias 90x200-as. Érdekesség, hogy Amerikában a gyerekágynak is már a legkisebb franciaágy méretet választják. Magyarországon az egyszemélyes ágy után pedig a 140-es vagy 160-as franciaágy méret következik. Nagyon kevesen választják rögtön a 160-as méretet, eleinte mindenki beleugrik abba az elméletbe, mely szerint a 140-es matrac elég, amikor az ember fiatal, és sokszor összebújik a párjával, akkor még nem kell sok hely. Aztán elkezd nőni az igény a személyes térre. A tenregentúlon is ez a legkedveltebb méret, csak ott queen size- a neve.

 

Hogyan válaszd ki a matracod méretét?

Talán a legegyértelműbb, de mégis vásárlóink közül itt rontják el a legtöbben. Mérd le a hálószobát, és gondolatban rendezd be. Válaszd ki az ágy helyét. Ha régi ágykeretbe szeretnéd venni a matracot, mérd le azt is (szinte mindenki rosszul emlékszik a méretre)! Ha újat veszel akkor fontos, hogy figyelembe vedd a párod, és a saját testalkatodat is. A megfelelő méret eltalálása legalább annyira fontos, mint a tökéletes ágy meglelése.

A legtöbben ezt választják

Ezt alátámasztja a Matrakuckó Alvásszaküzlet hálózat összes üzlete is. Ebből a méretből adjuk el a legtöbbet. Ennek az az oka, hogy a franciaágy kategóriában a 160-as ad akkora teret nekünk, hogy két felnőtt kényelmesen elférjen rajta. Mindenkinek meglegyen a kis magánszférája, de mégis megvan az intim közelség is. Egy külföldi szaklap szerint, az az ideális, ha a matracon fekve pároddal együtt mindketten felrakjátok a karjaitokat, könyékben behajlítva és nem értek össze. Ez elsősorban átlagos, normál  magasságú felnőtteknek ajánlott. Egy ekkora helyen már nem fog gondot okozni a forgolódás sem. Ideális kisebb és nagyobb szobákba is. 

Egy amerikai felmérés szerint a házasságok mintegy 21%-a azt mondja, hogy párja túl sok helyet foglal el az ágyból. 

 

Tréfásan szokták mondani, hogy az idő előrehaladtával a kapcsolatok, házasságok is több teret igényelnek. Idővel a 160X200 matrac is nagyobbra fog cserélődni. (leglábbis így tartja a legenda smiley )

+ érdekesség : Néhány matracméret Amerikából, a teljesség igénye nélkül

Single 92x188 cm
Long Single 902x203 cm
King single 107x203 cm
Double 138x188 cm
Queen 153x203 cm
King  183x203 cm
Superking 203x203 cm

A Matrackuckónál kapható standard méretek: 

  • gyerek matrac: 60x120 cm
  • gyerekmatrac: 70x140 cm
  • egyszemélyes: 90x200 cm
  • franciaágy : 140x200 cm
  • franciaágy: 160x200 cm
  • franciaágy: 180x200 cm

Kevesen tudják, hogy a 200x200 cm-es matrac egyedi méretnek számít. Egyedi méretekben ezeket szokták tőlünk kérni a vásárlóink:

Egyedi: 0-80x200
Egyedi: 81-90x200
Egyedi: 91-100x200
Egyedi: 101-120x200
Egyedi: 121-140x200
Egyedi: 141-160x200
Egyedi: 161-180x200
Egyedi: 181-200x200
Egyedi: 200x201-220

Van lehetőség extrém formák legyártására is. Az egyedi termékekről ide kattintva tudsz olvasni bővebben : érdekel

Fontos megjegyezni azt, hogy nem mindenkinek felel meg egy bizonyos méret. Szóval bármennyire is a 160-as matracok a legkeresettebbek, de nem biztos, hogy mindenkinek akkorára van szüksége, vagy az felel számára. Szóval mérjünk, és mérlegeljünk, gondoljuk át. Ez a legfontosabb!

160x200-as matracok azonnal, várakozási idő nélkül!

 
Máshol hosszú heteket kellene várnod matracodra? Minek várnál heteket? Nálunk így megy: bejössz és viheted, vagy megrendeled és küldjük!
 

 

 
A matrac próbája a fekvés

Szinte adja magát, hogy matracot a matracboltból vegyél. Egyrészt mert az alvásszaküzletünkben lehetőséged van többféle matrac kipróbálására, másrészt, mert a Matrackuckó szakértője a súlyod, alvási szokásaid, egészségügyi problémáid és igényeid pontos feltérképezésével segít a számodra ideális matrac megtalálásában. Ráadásul pénz-visszafizetési garanciát is kínálunk, így tényleg kockázat nélkül próbálhatsz. [Persze te döntesz.]

Időpontot foglalok matracpróbára   

160x200 matrac fajták a Matrackuckónál

Saját egészséged, komfortod, minőségi alvásod érdekében fordíts elég időt a matrac kiválasztására. Óva intenénk mindenkit attól, hogy interneten keresztül válasszon. Ki kell próbálni a fekhelyeket, méghozzá elég ideig. Javaslom, hogy többféle matracot is tesztelj le, mert mindegyik más érzetet, más tulajdonságot mutat.

- hideghab matrac: Szinte mindenkinek jó lehet! Érdemes kipróbálni. Allergiásoknak is kiváló alternatíva, mert az atkák nem telepszenek meg benne. Ezeken a matracokon nem lesz meleged. Különböző keménységű, tömörségű létezik belőle. A tökéletes ergonómiai elosztás miatt nagyon jó tartást biztosít. Külön ki kell emelni a légáteresztő képességét, ezáltal kevésbé fogsz izzadni. Mérsékelten rugalmas a rugósokhoz képest, és felületi rugalmasság jellemzi. 

rugós matracok: Ideális választás, ha valaki egy picit hajlamos a hátfájásra. A táskarugózat megakadályozza,  hogy adott helyeken jobban besüllyedjen a felület. Ajánlani szoktuk nehezebb testsúlyú vásárlóinknak. Többféle keménységgel, és kényelmi réteggel kaphatóak.

- memóriahabos matracok: Amit velük kapcsolatban ki kell emelni, a testet körülölelő puhaság, kényelem. Szintén anti-allergén, és a Matrackuckónál már lélegző változata is kapható : ő a cellpur!

 

Miért válaszd a MATRACKUCKÓT?

Pénzvisszafizetési Garanciával
Az ördög nem alszik – nálunk eddig még nem vett matracot - ezért a matracunkhoz 30 éjszakán át 100%-os pénzvisszafizetési garanciát adunk.
 
Egészségpénztárra
Azaz készpénz nékül megveheted. Ráadásul garantáljuk, hogy a pénztár a Matrackuckó számláját elfogadja (ha nem, mi fizetünk helyetted). 
 
Ingyen kiszállítással
Hogy megédesítsük az ajánlatukat a matracodat ingyen kiszállítjuk az ország bármely pontjára, akár 24 órán belül. 
          

 

Látogass el bármely szaküzletünkbe, kollégáink segítenek megtalálni a Neked legmegfelelőbb matracot!

Tartalomhoz tartozó címkék: 10 Matracválasztási tanácsok