Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Matrackuckó Szeged

 

 

 

Elérhetőségeink:

 

6725 Szeged, Petőfi Sándor sgt. 43.

Telefon: 06-20-274-1070

E-mail: [email protected]

 

Nyitva tartás:

 

Hétfő-péntek: 10:00-18:00

Szombat: 09:00-13:00

Naturtex márkaüzlet

 

 

A matrac próbája a fekvés

Szinte adja magát, hogy matracot a matracboltból vegyél. Egyrészt mert az alvásszaküzletünkben lehetőséged van többféle matrac kipróbálására, másrészt, mert a Matrackuckó szakértője a súlyod, alvási szokásaid, egészségügyi problémáid és igényeid pontos feltérképezésével segít a számodra ideális matrac megtalálásában. Ráadásul pénz-visszafizetési garanciát is kínálunk, így tényleg kockázat nélkül próbálhatsz. [Persze te döntesz.]

Időpontot foglalok matracpróbára

 


 

Családi vállalkozás - nagycsaládos üzletben

 

Molnár Sándor és családja - Matrackuckó Szeged

Álomból valóság /üzletvezetői portré/

"Ez közösség és nem munkahely - így könnyű jól dolgozni."

 

Molnár család Matrackuckó Szeged

 

Maradt, ami volt, csak jobb körülményeket keresett a szakmai és egyéni fejlődéshez: Molnár Sándor több éves üzletvezetői gyakorlattal a multinacionális cégek világát hagyta ott, hogy csatlakozzon a magyar matracgyártó és -forgalmazó vállalat csapatához, a Matrackuckóhoz. Arról, hogy hogyan kell komolyan gondolni egy váltást, Sándor példájából okulhatunk: felmondta előző szerződését és tiszta lappal, az új együttműködés iránti feltétlen bizalommal érkezett a Matrackuckóval való tárgyalásra. Van valami ebben a cégben, ami annyira megbabonázta, hogy 2016-ban egy szál magában nyitotta meg szegedi üzletét, ami azóta is komoly forgalmat bonyolít.

 

A szamuráj lelke a kard – a boltvezetőé maga a bolt

 

Nullától az eredményig: ezt az utat nem lehet egyedül megtenni. Olyan biztos háttérre van szükség, amelyet id. Hahn Gábor Zsolt és csapata minden franchise partnernek napi szinten biztosít. Induláskor csak az üres falak álltak, mindent rám bíztak, így nyitottam meg munkatársammal a szegedi boltot. Jó érzés volt megtapasztalni a bizalmat, amellyel támogatták az üzletnyitást, és amely nélkül nem is lehet fenntartani és eredményesen működtetni egy ilyen vállalkozást. A Matrackuckó legfontosabb márkaértéke az emberközeliség, a személyes kapcsolatokba vetett hit és bizalom. Üzletvezetőként ezt napi szinten megtapasztalom.

 

Milyen kihívásokkal szembesültél ebben a vállalkozásban?

 

Senki sem születik termékismerettel, tehát ezt nyilván meg kell tanulni. Ez azt is jelenti, hogy a vásárlónak sincsenek pontos ismeretei a matracokról, tehát amikor betér a boltba, meg is kell tanítani „matracul”, hogy aztán megfelelően tudjon dönteni. Ez a kommunikáció az egyik legfontosabb része a munkánknak. Nagy segítség, hogy a boltban minden matracot ki is lehet próbálni, természetesen.

 

Szeged nagyváros, amikor elindultunk, fel kellett építenünk a saját ismertségünket is, hiszen már működött a konkurencia. Ez hatalmas kihívás volt, de a klasszikus marketingeszközökön és reklámokon túl elsősorban a személyes kapcsolatokon keresztül sikerült elérnünk, hogy ma már bizalmat szavaznak nekünk. A legjobb reklám az elégedett visszatérő vevő, mi erre törekszünk, ebben hiszünk. Nálunk azt tapasztalják ugyanis, hogy nem terméket adunk el, hanem az emberrel és az ő igényeivel foglalkozunk.


A többi matracáruházhoz képest miért inkább a Matrackuckót választják?

 

A termék kiállítása és az eladás ebben a szakmában nem elég. Az emberek többsége nem ismeri a jó alvásélmény megteremtésének lehetőségeit, tehát szaktanácsadás nélkül matracot eladni felelőtlenség. A hozzánk betérő érdeklődőkből nem lesz úgy vevő, hogy ne kapnának szakmai támogatást, hiszen a Matrackuckó szakáruház, ami azt jelenti, hogy alvásszakértők segítik a vásárlót a döntés előkészítésében. Így a hibalehetőség is kevés, a vevő pedig a kiváló alvásélménnyel érzékeli a minőségi különbséget.


Miben más a Matrackuckó a többi franchise-hoz vagy a multikhoz képest?

 

Nálunk nagyon fontos, hogy minden üzletvezető részt vesz a munka minden fázisában és nem csak beszél a termékekről meg értékesíti őket, de maga is ezeket a termékeket használja. Egy multinál a munkafolyamatok széttagoltak, így a vezető nem biztos, hogy minden részletet pontosan ismer, hiszen általában csak ellenőrzi és számonkéri a munkát, ami nem elég a gördülékeny, sikeres működéshez és nagyon személytelen. A Matrackuckó franchise rendszerében a boltok kiépítése mindig személyes siker és jellemzően családi vállalkozásban történik, így kialakul egy bensőséges légkör is, és az emberi tényezőről sosem szabad megfeledkeznünk!

 

Hatalmas különbség, hogy egy multinál egy egyéni ötletet csak nagy harcok árán lehet érvényesíteni, vagyis a munkatársi kreativitást nem használják ki. A Matrackuckó erre nagy hangsúlyt fektet. Olyan esetünk is volt, amikor teljes rádióállomás épült ki a boltunkban, és ezt az ötletet mi találtuk ki. Itt töltöttek egy éjszakát a rádiós kollégák, innen ment az élő adás. Gáborék kifejezetten örülnek, ha a franchise partnerek új ötletekkel állnak elő, hiszen ez a teljes céget előbbre viszi.


Milyennek kell lennie egy új franchise partnernek, aki a Matrackuckóhoz csatlakozna?

 

Tűz nélkül nincs üzlet és nincs fejlődés: belső elhivatottság és egészséges önbizalom hiányában nem lehet érdemi munkát végezni, hiszen itt elsősorban emberekkel foglalkozunk, a termék is értük van. Egy ilyen vállalkozásban folyamatosan rajta kell tartanunk a kezünket a szakma ütőerén és itt nem csupán a kereskedői környezetre gondolok, de az alvással kapcsolatos ismereteket is állandóan frissítjük, bővítjük. A kreativitás ugyancsak lényeges összetevő és amennyiben kitartással párosul, akkor mindenki megtalálja a saját útját. Föl kell tudni ismerni, mi az, ami mindenhol működik, és mi az, ami helyspecifikus: erre is reagálni kell.

 

Személyesen mit adott neked a Matrackuckó?

 

Elképesztő történettel indult az itteni üzletvezetői utam. Amikor még nem is tudtam, hogy Gáborék elfogadnak partnerként, az akkor még óvodás kislányom készített egy rajzot, amin matracok szerepeltek, illetve egy bolt, amire rámutatott: „Ez, itt az apa boltja.” Ez olyan erőt adott és olyan fontos pillanat volt, mintha valódi teremtő erővel varázsolta volna valóságossá az álmomat. Mi azóta is Matrackuckó ágyakon, matracokon alszunk, ez a személyes tapasztalat számomra rendkívüli garancia arra, amit nap mint nap a boltban elmondok a vevőknek.

 

Rengeteget ad nekem, hogy a franchise partnerek ebben az üzlethálózatban együttműködnek, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. Mi nem versenytársak vagyunk, hanem valóban társak egy nagyszerű vállalkozásban. Nem ritka, hogy felhívjuk egymást, hogy tanácsot kérjünk a másiktól és persze itt vannak Gáborék, akik igazi mentori jelenléttel támogatják a munkánkat. Ez közösség és nem munkahely – így könnyű jól dolgozni.

 

Időpontfoglalás

 

Kevesen tudják, hogy a tökéletes párna kiválasztása legalább annyira fontos, mint a tökéletes matracé. Számtalan problémánk akadhat, ha nem megfelelő termékre hajtod le a fejedet. Ilyen például, hogy fáj, vagy becsípődik a nyakad, esetleg húzódik a lapockád, stb. Ha nem szünteted meg a probléma gyökerét akár súlyosabb problémákkal is szembe kell majd nézned. Elkészítettünk egy könyvecskét, amely segít neked a párna kiválasztásában: Párna választási kisokos.  Ha a fenti leírás alapján magadra ismertél, és kidobnád a régi vánkost, gyere el hozzánk Baján a Matrackuckóba. Bármilyen alvási pózban aludj is, segítünk. Gyermekek és allergiások problémáira is tudunk megoldást.

Kínálatunkban elérhető termékek Szegeden:

 • anatómiai párna: azért jött létre, hogy alvás közben biztosítsa neked a tökéletes tartást. Használat közben a nagyobb púpot kellene a nyakad alá tenni, de kinek hogy kényelmes. Sajnos nem mindenki találja komfortosnak, mert nem minden alvási pozícióhoz alkalmas. Ezeknél a termékeknél nagyon fontos figyelembe venned a hab sűrűségét.  Ez a szám egyfajta garancia a minőségre és az időtállóságra. A Matrackuckóban elérhető a Naturtex anatómiai párnája, és a saját készítményünk egyaránt. Bővebben olvashatsz a témáról : ide kattintva.
   
 • antiallergén párna: Hipoallergén, más néven antiallergén párna, olyan huzattal és töltettel készül, ami kizárja az allergiás reakciók megjelenését. Azon a termékek tartoznak ebbe a kategóriába, ahol a huzat levehető, és külön mosható. Töltete új technológiával készült polieszter. Ez az anyag lehetővé teszi, hogy nagy hőfokon mossuk. Így elpusztulnak az atkák, és a baktériumok. Antiallergén párnák.
   
 • toll és pehely párna: A Naturtex specialitása. Puha, 100%-ig pamut (szatén) huzattal és a legjobb minőségű, fehér magyar libapehely-töltettel van bélelve. Ebben a kategóriában találhatóak a  Prémium minőségű, Magyar Termék Nagydíjas párnák. Itt is találkozhatunk különböző keménységű párnákkal érdemes üzletünkben eladóink segítségét kérni.
   
 • memóriahabos párna: a memóriahabos termékeink elérhetőek szilárd, tömbös variációban, illetve habdarálékos töltettel. Érdemes kipróbálni őket, mert leírás alapján lehet, hogy szimpatikus lesz, de érzetre már nem annyira. Egy biztos, ennek a töltetnek a népszerűsége nem hiábavaló. Hőre megpuhul, és rendkívül jó formakövető. 
   
 • műszál töltetű párna: ezen párnák nagy része úgy készül, hogy a külső huzatba egy belső huzat kerül, amelyen zipzár is van. A műszál golyós azaz -szilikon golyós- töltet mennyisége és így a  magassága is állítható.
   
 • szatén-gyapjú párna: A Naturtex- szatén-gyapjú párna selymes, és pihe-puha.Mérsékelten rugalmas. Bárkinek jó választás lehet alvási póztól függetlenül.. Belül poliesztergolyó található, ezt könnyedén lehet gyömöszölni. Az igazi luxus nagykövete. A szatén egy nagyon kellemes érintésű anyag a bőrnek. A töltet és a huzat közé került egy steppelt gyapjú réteg. A gyapjúról olvashatsz a blogunkban bővebben.