Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Memóriahabos matracok

Sleepfriendly Product/Alvásbarát termék minősítést kaptak a Matrackuckó matracai a Magyar Alvás Szövetségtől!

A memóriahabos matracok népszerűsége töretlen. Híresek arról, hogy tökéletes formakövetést adnak, nem keletkeznek nyomási pontok alvás közben, így kiválóak a vérkeringésnek. Nem fognak elzsibbadni a végtagjaid!

A memory matrac ott nyomódik be, ahol a terhelés éri, valósággal körülöleli a testedet. Az egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy antiallergén. Sűrű, szervetlen rostokból áll a habanyag, ezért nem telepszenek bele a poratkák. Allergiás vagy? Itt az ideje, hogy búcsút mondj a virrasztással töltött éjszakáknak!

Negatív tulajdonsága, hogy nem szellőzik. Ebből kifolyólag nem ajánljuk olyan vásárlóinknak, akik nem bírják a szauna érzetet. Nekik is van megoldásunk, a tökéletesen átszellőző, nyílt cellás memóriahabból készült matracaink, azaz a cellpur ágybetétek

Kérdésed van? Kipróbálnád matracainkat? Gyere be hozzánk Alvásszaküzletünk egyikébe.

 

Rendezés:

Milyen a legjobb memóriahabos matrac?

Ha röviden szeretnénk megválaszolni a kérdést, akkor azt mondanánk: kényelmes. Hosszabban kifejtve pedig úgy írnánk le, hogy a gazdájának pihentető alvást biztosít, tartja a gerincét, és reggelente nehézkes a felkelés róla. Na nem a testi fájdalmak, és sajgó végtagok. A jól kiválasztott memory matrac, garancia a pihentető alvásra. Valósággal átölel minket a matrac, ennek mértéke a keménységétől is függ. A memóriahab az egyik legnépszerűbb matracfajta a piacon. Igazodik a test formájához, és lágyul a test hómérsékletére. Ha sokat váltogatod a testhelyzeted, akkor ez a matrac neked való, hiszen pillanatok alatt felveszi az új pozíciódat.

Miért ilyen népszerű a memóriahab, mint matrac alapanyag?

Mert ideális lehet allergiásoknak, emellett az emlékezőhab formakövetésének hála, nem keletkeznek alvás közben a testen nyomáspontok a vállon, a csípőnél, és a lábaknál. Sok vásárlónk úgy írta le ezen fekvőbetéteink formakövetését, hogy valósággal érzi őket a matrac. Ami persze egy költői túlzás, de valóban ebben rejlik a töretlen népszerűsége.

Mit jelez a memóriahab sűrűsége? 

A matrac sűrűsége a strapabíróságát, és a minőséget jelenti. Mértékegysége a kg/m3. Érdemes olyan ágybetétet keresni, amelynek sűrűsége minél nagyobb. A Matrackuckónál nem rejtjük el a termékleírásokban a habsűrűséget. Így a vásárló könnyedén eldöntheti, hogy mire van szüksége.

A memory népszerűségének oka a, hogy a test hőmérsékletére lágyul, és követi a formát. Ezen tulajdonságával azt az érzetet kelti, mintha kifejezetten személyre szabottan neked készült volna a matrac.

Kis-, közepes sűrűség

Előnyei: Kevésbé melegszik fel; mozgás izoláló következtében átlagos, könnyebben lehet rajta mozogni, azaz „szexbarát”. Könnyebb a súlya, könnyebb mozgatni, megforgatni.
Hátrányai: Rövidebb az élettartama (hozzávetőlegesen 6 év), rövidebb a garanciaideje ; a hőérzékenysége csak átlagos, kevésbé formakövető, kényelmi szintje is elmarad a nagy sűrűségűektől, kevésbé érezhető a„lebegés". A fájdalommentesítő hatása átlagos; gyorsabban áll vissza eredeti állapotába.


Nagy sűrűségű memory

Előnyei: Hosszabb ideig használható (kb 8,5 év) ezáltal a garanciaidő is több ; magasabb hőérzékenység, pontosabb formakövetés, kényelmesebb, több „felhő-érzés”; a hát-, derék és váll hatékonyabb alátámasztást kap. Lassabban nyeri vissza eredeti formáját.
Hátrányai: Nagyon könnyen átmelegszik, hatékonyan nyeli el a mozgásából adódó rezgéseket. 100%-os a pontrugalmassága, mégis sokkal nehezebb rajta mozogni, nem „szexbarát”; nehezebb „alakra formálni”; nehezebb is, ezért nehezebb forgatni, mozgatni. Például: egy kétszemélyes ágybetét súlya majdnem az 50 kg-ot is meghaladhatja.

Memóriahabos matracaink standard méretei

memóriahabos matrac  80x200
memóriahabos matrac  90x200
memóriahabos matrac 140x200
memóriahabos matrac 160x200
memóriahabos matrac 180x200

 

Ha szívesen olvasnál még a memóriahabos matracokról, akkor ezeket a blogcikkeinket ajánljuk a figyelmedbe: Memory matrac 5+1 tipp! , A memory matracok előnyei , Hagyományos memóriahabos matrac helyett, válaszd a Cellpur® memoryt! , Kiváló Cellpur matracaink