Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért jobb a nagyrugalmasságú (HR) hideghab, mint a hagyományos hideghab?

A hideghab matrac a legtökéletesebb matracipari alapanyag: mert kimagaslóan rugalmas, nagyon stabil alátámasztást biztosít, remek a formakövetése, strapabíró, és tökéletesen átszellőzik (és még egy izzasztó éjszaka után is száraz marad). 

 

De ha igazán jó hideghab matracokat keresel, keresed a HR-t  és a HD-t.

 

Fogalmak: mi az a nagy rugalmasságú (HR) hideghab? Mi az a nagy sűrűségű (Hd) hideghab?

 

 

  • >HR hideghab: A HR a high resilience rövidítése, amit magyarul „nagy rugalmasságú”-nak fordítunk. A hab rugalmasabb, mint a hagyományos hideghab. A sűrűsége a Matrackuckóban 35kg/m3-nál kezdődik.
  • >HD hideghab a HD a high density rövidítése, amit magyarul „nagy sűrűségű”-nek fordítunk. A hab sűrűsége 40 kg/m3-nál kezdődik. 

 

 

A nagy rugalmasságú (HR) hideghab matracok sűrűsége

 

Sokan valójában a nagyrugalmasságú, HR hideghabot tartják „az igazi” hideghabnak. Természetesen a hagyományos hideghab is jobb minőséget képvisel, mint a sima „szivacs”, de az elmúlt években ezeknek a hideghaboknak a sűrűsége egyre csak csökkent a magyar piacon (is).

 

A formakövetés és kényelem bajnoka
Egy matrac, ami érezni fog téged. (És ez nem marketinges szövegelés.) A Noks Original matrac alkalmazkodik a testedhez, az igényeidhez és az alvási szokásaidhoz.
Puhábban vagy keményebben szereted…a te döntésed és csak át kell fordítanod.

 

Míg a sima hideghab átlagos sűrűsége itthon 25-32 kg/köbméterig terjed – és sajnos sok cégnél kerül 25-ös hab a matracokba -, addig a nagyrugalmasságú hideghabokról általában elmondható, hogy 35 kg/köbméter alatt nem találkozunk vele. A nagyrugalmasságú HR hideghab tehát sűrűbb, mint a hagyományos!


Ez a sűrűség nem csak azt jelenti, hogy a hab nehezebb lesz, hanem azt is, hogy tovább fogja bírni a gyűrődést. Mi, a Matrackuckónál úgy gondoljuk, hogy egy normális, jó minőségű matracnak átlagos körülmények között 6-8 éven át ki kell szolgálnia „gazdáját”. Persze ez sokmindentől függ, hiszen nem mindegy, hogy valaki csak napi 6 órát tölt az ágyában alvás közben, vagy valaki 12 órát... Félreértés ne essék: akár 30 évig is lehet használni egy matracot, csak az már messze nem lesz az igazi...

A nagyrugalmasságú HR hideghabok nagyobb sűrűségüknél fogva sokkal jobban őrzik formájukat, mint az egyszerűbb, sima hideghab matarcok. Különösen igaz ez abban az esetben, ha nem csak arra figyelünk, hogy HR habot vegyünk, de keressük a nagy sűrűségű (HD) hideghabokat is. HD habról akkor beszélhetünk, ha a sűrűség eléri – vagy meghaladja – a 40 kg/köbméter sűrűséget.

 

Keressük a nagyrugalmasságú (HR) és nagy sűrűségű (HD) hideghabokat!

 

Ahogy már feljebb említettük, egy valamire való matracnak 6-8 éven át jól kellene szolgálnia a rajta fekvő személyt. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy egy matrac 8 évig ugyanolyan lesz, mint amennyiért megvettük. Gondoljunk csak bele, hogy ha megveszünk például egy csúcskategóriájú autót mondjuk 50 millió forintért és naponta vezetjük 8 órát, akkor mi marad belőle 8 év múlva.

 

Minden este 8 órán át kínzod a tested...
és észre sem veszed, hogy talán épp a problémán alszol.
Ezért, amikor ma lefekszel, tedd fel magadnak a kérdést: Vajon a matracod is azt szeretné, hogy végre kipihend magad?
 
Akárhogyan is legyen: a matracpróba ingyenes :)

 

Egy jó matrac, jó habokkal felszerelve sokkal nagyobb kényelmet nyújt majd az évek múlásával, mint egy gyengébb habbal rendelkező. Persze, nem lesz olyan, mint új korában, de vajon ha maradunk az autós hasonlatnál, akkor melyikbe ülne szívesebben? Egy 25 éves Trabantba vagy egy 25 éves Audiba? Nos, sarkítva ugyanez a helyzet a habsűrűségekkel is.

A zónák extra terhelésnek vannak kitéve!


Arról nem is beszélve, hogy 2019-ben egy valamire való matrac (és itt most a kemény matracok kedvelői inkább ugorjanak néhány bekezdést), amitől azt várjuk, hogy rendesen alátámassza gerincünket, valamilyen zónásítással rendelkezik.

 

Noks Original hideghab matrac zónázása

A 7 ergonómiai zóna centiméterről centiméterre leköveti a tested vonalát

 

A zónázott matracok pedig még nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint a hagyományos társaik, így aki zónázott matracot vesz, annak különösen ajánlott HR vagy éppen HD habot keresni vásárláskor.

 

Nem csak tartós, kényelmesebb is!


Nem csak a gyűrődést bírja jobban a nagyrugalmasságú HR hideghab, de sokkal kényelmesebb is! Nem véletlenül nevezik rugalmasnak. Ha bárki ellátogat egy olyan matracboltba, ahol ki lehet próbálni a hagyományos és a nagyrugalmas habokat is, akkor könnyen próbára teheti őket. Nem lesz meglepetés: a HR habok sokkal kényelmesebbek, mint a sima hideghabok.

A sima habokkal szemben ugyanis a nagyrugalmas hab sokkal finomabban illeszkedik, nem annyira merev, nem „ropog” az ember alatt. A próba amúgy is kötelező, ha az ember matracvásárlásra szánja magát, így erről nem is írnék többet. Ráadásul a kényelmet nem lehet szavakkal leírni, ahhoz próbálni kell..

Hideghab matracainkat ide kattintva nézheti meg!