Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anatómiai párna: hogyan válasszunk?

Anatómiai párna: hogyan válasszunk?

Az anatómiai párna az egyik legkényelmesebb párna. Mégis van, akinek egyáltalán nem ajánlott. Aztán van, hogy a benne lévő anyagok teszik használhatatlanná. Ha ezt a cikket végigolvasod, akkor képes leszel kiválasztani a legkényelmesebb anatómiai párnát.

 

Anatómiai párna - hogyan válasszunk, mire figyeljünk?

 

 


Tartalom:

 

 

 

 

Az anatómiai párna fogalma

Egy olyan speciális kialakítású memóriahabos párna, amely az ergonómikus pontokat figyelembe véve tökéletesen egyenesen tartja gerincedet, a nyakadat, és ellazítja a csigolyáidat. Kiválóan alátámasztja a fejedet. A nevét a formakialakítása miatt kapta.

 

Az anatómiai párna sem jó mindenre!

Bizony-bizony! az anatómiai párna jó oldalfekvéshez, jó háton alváshoz
azonban hason fekvéshez kimondottan gyilkos... Próbáld csak ki, ahogy a bumszli rész elszorítja a légcsövedet... Ugye-ugye!
Nem is jó az mindenre! Szóval kedves hason fekvők, ez sajnos nem lesz jó Nektek! Persze a hason fekvés sem a legjobb, de hát ha egyszer azt szoktuk meg.
 

Bónusz tipp: ha szeretnénk leszokni a hason fekvésről, akkor mégis jó ötlet lehet a megvásárlása. Lehet, hogy csak erre az apró lökésre van szükségünk, hogy egy sokkal egészségesebb alvási pozícióban feküdhessünk le.

Mire jó az anatómiai párna?

Az anatómiai párna valójában a gerinced egyenesben tartásáért, a nyaki csigolyáid ellazulásáért felel. A képen is látható, hogy általában a nagyobbik bumszli kerül a nyak alá, így hozva egyensúlyba a nyaki csigolyákat. A dolog lényege, hogy a nyaki izomzat és gerinc egész éjszaka semleges, nyugalmi helyzetben van. Így reggel biztosan nem ébredünk meghúzott nyakkal.

 

A nagyobb bumszli kerül a nyak alá - általában.
Természetesen előfordulhat - főleg nőknél akiknek eredendően kisebb válluk van -, hogy a kisebbik bumszlit kell használni, hiszen úgy kényelmesebb.
Ennek semmi hátránya nincsen, hiszen embere válogatja, hogy az anatómiai párna hogyan kényelmes neki. És persze itt is a kényelmes alváson van a hangsúly...

 

Így küzdöttem meg én az anatómiai párnámmal


Én - a szerző :) - olyan ember vagyok, aki nagyon sok párnával alszik - vagyis inkább aludt. Minimum az egy nagy és egy kis párna a fejem alá. Persze a szakmai érdeklődés engem is rávitt, hogy vegyek magamnak egy anatómiai párnát. Megmondom őszintén, a kezdetekkor nem voltunk a legjobb barátok.
 

Az elején nagyon hiányzott, hogy felpolcoljam a fejemet és csak akkor tudtam igazán az anatómiai párnán aludni, amikor olyan fáradt voltam, hogy egy pillanat alatt elaludtam. És ilyenkor mindig nagyon jól aludtam. Így idővel elkezdtem erőltetni a dolgot és ma már a rengeteg párnámat elhagyva kizárólag ezzel alszom. A nyakam tökéletes, kipihent vagyok. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

 

Kedvezményes ajánlatok Neked! Katt!

 

Miből készül az ideális anatómiai párna?
 

Az anatómiai párnák legjobb alapanyaga a memory hab
A legjobb alapanyag itt a memory hab. A sima szivacs anatómiai párnák vagy a 2 cm memory-val bevont anatómiai párnák inkább a selejt kategóriába tartoznak. Az olyan mint az alkoholmentes sör.
Attól berúgni nem lehet, ezen meg aludni... Általában a nagyon "akciós" verziók készülnek sima szivacsból. Legutóbb a Tescoban láttam ilyet.

 

A nyaki vérkeringés kiemelten fontos, így döntő jelentőségű, hogy a memory hab engedjen a nyomásnak és ne szorítsa el azt. Lehet, hogy drágább - valójában biztos, mert drágább az alapanyaga -, de a memory habból készült anatómiai párna a legjobb választás a pihentető alváshoz...


Fontos még az is, hogy memóriahab és memóriahab között is vannak különbségek. Magyarországon az 50 kg/m3 sűrűségű memory hab az elfogadott. Ami ennél alacsonyabb sűrűségű anyagot tartalmaz, az gyenge minőségű. Mindig kérdezzen rá tehát a választott termék sűrűségére!

 

Anatómiai párna és a horkolás

 

Egyes elméletek szerint segít csökkenteni a horkolást is. Nem tudom. Egy próbát megér.
 

Az alvás biztosan jobb lesz rajta, és lehet, hogy a horkolás is megszűnik, akkor meg miért ne? Legfeljebb egy anatómiai párnával több lesz a gyűjteményben. Nekem kettő is van, nem is horkolok - persze nem az anatómiai párna miatt...:) Egyébként a horkolás nagyon komoly egészségügyi probléma, szóval nem biztos, hogy egy vánkos a legjobb megoldás, amihez először érdemes folyamodni. Bízzuk inkább az orvosra.

 

 

 

 

Az anatómiai párna az a termék, amit szinte mindenhol lehet kapni. Itthon a hagyományos nagy áruházak (Auchan, Tesco, stb.) főleg a Jysk Wellpur anatómiai párnái és a Dormeo anatómiai párnái terjedtek el. Azon felül, hogy jó részük egyáltalán nem visel komoly minőséget, származási helyük sokszor Kína.


Bárhogyan is döntünk, érdemes ellenőrizni, hogy valóban memory hab van-e a párnában és hogy milyen a hab sűrűsége. Ha ezeket a kérdéseket feltesszük, akkor minden bizonnyal nem nyúlhatunk nagyon mellé.

 


Ha biztosra akarsz menni, akkor próbáld ki a Matrackuckó anatómiai párnáit, 30 nap pénzvisszafizetési garanciával! Mindegyiket Magyarországon készítjük! 

Kattints ide és nézd meg választékunkat!