Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért nem szükséges rugalmas ágyrács az Álommatracokhoz?

Miért nem szükséges rugalmas ágyrács az Álommatracokhoz?
Több üzletben is találkozhatunk azzal a gyakorlattal, hogy a matracokhoz rugalmas ágyrácsot „írnak elő”. Kiváltképp igaz ez sok helyen a habból készült matracokra. Biztos, hogy szükséges ez? Segítségedre lehet ez a blogbejegyzés.

A minőségi pihenés elengedhetetlen kelléke az ágyrács is. Hiszen az ágyrács feladata, hogy megfelelő alátámasztást biztosítson álmaid matracának úgy, hogy szellőzni is tökéletesen tudjon az ágyban. Ezen felül eloszlatja a matracra nehezedő nyomás erejét. Kifejezetten rossz, ha egy egybefüggő bútorlapra, tesszük az ágybetétet, mert nem tud szellőzni, és akár penészedni is kezdhet. Ezért is fontos vásárlás előtt tájékozódni arról, hogy melyik matrac milyen alátámasztást igényel. Az ágyrácsoknak, bordasoroknak sok fajtája létezik, de a legtöbb helyen a zónásított rugalmas ágyrácsot ajánlják a felhasználóknak. Szükséges ez minden esetben? Nem. 

 

Miért nem szükséges rugalmas ágyrács az Álommatracokhoz

Mi a helyzet az Álommatracokkal? Kell hozzájuk rugalmas ágyborda?

A Matrackuckóban megtalálható Álommatracokat úgy készítjük, hogy használatukhoz nem írjuk elő rugalmas ágyrács használatát. Azért nincs szükség ilyen speciális ágyrácsra, mert saját gyártású matracaink vastagsága eleve nem indokolja azt. Az Álommatracok önmagukban olyan vastagok, hogy nincs szükségük plusz rugalmasságra alulról ahhoz, hogy garantálják a kényelmes pihenést.

Másrészt a Matrackuckóban ragaszkodunk ahhoz, hogy az átlagnál nagyobb sűrűségű habokból készítsük el matracainkat. Ezek a habok sokkal jobban bírják a gyűrődést, így sok gyengébb habmatraccal ellentétben jól érzik magukat a hagyományos, merev ágyrácsokon.
 

 

Biztos nem lesz baj, ha nem használok rugalmas ágyrácsot az Álommatrac mellé?

Egészen biztosan! A Matrackuckó az elmúlt 10 évben többtízezer matracot adott el, melynek jelentős többsége habmatrac volt. Még egyetlen egy matracunk sem került vissza hozzánk azért, mert nem rugalmas ágyrácson volt. Ráadásul az elmúlt 10 évben mi is egyre jobb és jobb alapanyagokból dolgozunk, így Önnek sem kell félnie, nyugodtan használhatja merev ágyrácsát.

Matracot gyorsan, egyszerűen
Máshol hosszú heteket kellene várnod matracodra? Minek várnál heteket? Nálunk így megy: bejössz és viheted, vagy megrendeled és küldjük!
 
Tekintsd meg matrac kínálatunkat!

Miért mondják sok helyen mégis (akár a garancialevélen is), hogy kötelező a rugalmas ágyrács?

Vannak olyan vastagságú (illetve inkább olyan vékony) matracok, ami alá szükséges a rugalmas ágyrács, ha nem akarjuk kiérezni a bordasort. Illetve vannak olyan alacsonyabb habsűrűségű matracok, amik alá ajánlják a rugalmas ágyrácsot az eladóik. Nálunk azonban ilyen matracok nincsenek.

Továbbá természetesen senki sem önmaga pénztárcájának ellensége és egy drágább rugalmas ágyrács eladásából plusz haszna lehet az üzleteknek. (Sőt, néhány üzletben az irányított eladás része, hogy bizonyos matracokról rosszat mondanak, hogy másik matracot adjanak el helyette.

Például, ha rugós matracot akarunk eladni, mert azon nagyobb hasznunk van, akkor jobban járunk, ha kicsit leszóljuk a habmatracokat és például azt mondjuk, hogy azok csak rugalmas ágyráccsal használhatóak.)

 

Okoz-e különbséget, ha a matrac rugalmas ágyrácson van és nem mereven?

Igen. A matrac keménységétől és vastagságától függően a rugalmas ágyrács enyhébb vagy éppen nagyobb mértékben puhítani fogja a megvásárolt matracot. Éppen ezért, ha új matracot vásárolunk és az ágyrács már adott, akkor a próbák során érdemes olyan ágyrácson próbálni, ami otthon is rendelkezésre áll.

Van-e értelme a rugalmas ágyrácsnak? Rugalmas ágyrácsnak tehát akkor van értelme, ha matracunk túl vékony és nem akarjuk érezni a bordákat. Vagy amennyiben enyhén lágyítani szeretnénk meglévő matracunkat – bár erre a célra jobban megfelel egy fedőmatrac.

Mi a hátránya a rugalmas ágyrácsnak? A rugalmas ágyrácsok legnagyobb hátránya, hogy feleslegesen áldozunk pénzt valamire, amire amúgy nincs szükségünk. Egy valamire való egyszemélyes rugalmas ágyrácsot nem nagyon kapunk meg húszezer forint alatt – és akkor még messze vagyunk a csúcskategóriától. Ez egy franciaágy esetében minimum negyvenezer forint plusz ráfordítást jelenthet, így érdemes olyan matracot keresni, ami mellé nem szükséges rugalmas ágyrács.

Fontos infó: bármilyen ágyrácsot is veszünk, arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy csak olyat válasszunk, ami legalább a matrac felét alátámasztja. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a matracunk hamarabb tönkremegy. Ki fog teknősödni alátámasztás hiányában...

Matracok alvásszakértőktől
Üzleteinkben kollégáink személyes tanácsadással segítik kiválasztani a Neked megfelelő matracot.
Már helyben, az alvásszaküzletben kipróbálhatod őket.
Látogass meg minket személyesen a hozzád legközelebbi szaküzletünkben.
Tartalomhoz tartozó címkék: 10 Matracválasztási tanácsok