Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sloopy: Miért a Softshell?

Sloopy: Miért a Softshell?

 

 

Miért választottuk fő anyagunknak a Softshellt? Ha elolvasod a cikket, hidd el, hogy rá fogsz jönni.

Magyarországon talán mi vagyunk az elsők, akik nem ruházati célokra használják a kiváló minőségű softshell anyagot, hanem fekhelyek gyártására.


A Softhellt előszeretettel használják a textil iparban ruházat gyártására.

Kültéri sportöltözék részeként második, hőtartó rétegként szokták hordani, de vannak, akik a középréteg felett, kabátként viselik. Anyaga rugalmas, leköveti a mozgást, jól kizárja a szelet és melegen tart. aláöltözővel és középréteggel aktív mozgás mellett fagypont feletti időben még bőven megfelelnek a softshell anyagok. Éppen ezért a softshell kabátot, mellényt és nadrágot nagyobb intenzitású szabadtéri, száraz idős sportokhoz ajánljuk. Hűvös idős túrákra, szeles időben kerékpározáshoz, hegymászáshoz, vadászathoz és horgászathoz is ideálisak.  

Cégünk is az egyediségre helyezte a hangsúlyt, ezért is választottunk az átlagos színek mellé nem mindennapi árnyalatokat, hogy igazán különlegesek lehessünk.

A softshell technológia:

A közkedvelt és funkcionális anyag mögött hosszú évek fejlesztése rejlik. A svájci túraöltözetre szakosodott gyártó Mammut volt az első cég, ami a részben elasztikus anyagot a sziklamászó nadrágok gyártása során felhasználta. A puha anyag könnyűnek és kényelmesnek bizonyult a szabadtéri használatra. A 80-as évek végén a hegy- és sziklamászók már softshell anyagból készült nadrágokból vágtak neki kalandjaiknak - egy innováció, ami egyre nagyobb teret nyer magának. A softshell textil különböző szintetikus rostokból álló membránrétegekből készül, legnagyobb részben poliészterből. A belső réteg a nedvesség elvezetéséért, míg a külső réteg az izolációért felel. A softshellből készült ruházati darabok esetén a belső membrán kellemesen könnyű és flexibilis, ezzel szemben a külső réteg robusztusnak és strapabírónak bizonyult.

MIKROPORÓZUS MEMBRÁN:

A membrán réteg poliuretánból készült, amelyet szendvicsként fog közre a külső és a belső softshell kabát. Véd a széltől és hőtartó.A membrán légáteresztő is: Kivezeti a mozgás során keletkezett nedvességet a szövet külsejére.Így a kabát viselője száraz marad és nem fog fázni.

A víztaszító bevonattal ellátott szövet tulajdonsága. Az eljárás révén a víz nem szivárog át a szöveten, leperegnek a vízcseppek. Az anyag könnyű és légáteresztő marad, melegen tart.

Szerintem mindenki ismeri az érzést, amikor séta után a nyakig saras kutya minden gond nélkül rongyol be a házba és támadja is meg a szeretett kis ágyikóját. Ilyenkor szokott nekünk gazdiknak a fülünk is keresztbe állni. Mi pont az ilyen kutyusos gazdik miatt választottuk huzatunknak a Softshell anyagot.

Nagyon könnyen takarítható, vízlepergető, szárítógépezhető és 60 fokon mosható huzat mindennek ellenáll. Fekhelyeink két oldallal vannak ellátva, egy úgynevezett téli és egy nyári oldal. A téli egy selymesebb, és melegebb oldal, míg a nyári egy kiválóan szellőző felület. Mindkettő egy vizes ronggyal nagyon gyorsan tisztára varázsolható, ám ha nagyon súlyos a helyzet, akkor egy mosás után olyan lesz, mint új korában. Gondosan megtervezett fekhelyeink nem fognak csalódást okozni se neked, se kutyusod számára.