Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új a matracod? Így ,,törd" be magadnak!

Új a matracod? Így ,,törd" be magadnak!
Végre meglett a matrac, amire vágytál? Gratulálok! A nehezén már túl vagy! Mint minden új tárgy vásárlásakor, - de még egy új társnál is - van egy összeszokási fázis. Mi ezt ,,matrac betörésnek hívjuk".

Új matrac?

Tudjuk, hogy egy sok kutakodással teli, hosszas próbálgatásokkal tarkított időszakon vagy túl. Ennek eredménye, hogy meglett az új matracod. Miután:

  • kiszállították,
  • kibontottad,
  • már csak 24 óra választ el a használatától.

Új matrac hazaérkezésekor ezt az időt betartani minden esetben kötelező. Ilyenkor jön fel a hab a kívánt vastagságra. A gyártók hengerelik a matracokat, a könnyű tárolás és szállítás érdekében. Kicsomagoláskor nyerik el a végső állapotot. Persze mint minden gyártásnál, 100-ból egyszer előfordul, hogy a matrac nem jön fel a kívánt méretére, ezért  fontos, hogy olyan helyről vásárolj, ahol könnyen kezelik az ilyen jellegű problémákat.  A Matrackuckónál él a 30 napos cseregarancia!

Jöjjön a pihenés!

24 óra letelte után már aludhatsz rajta. Ha megtaláltuk a számodra ideális matracot, ahhoz a testednek is hozzá kell szoknia majd. Az előző fekhelyed valószínűleg teljesen más komfortérzetet adott, mint az új. Ezt kezdetben lehetséges, hogy keményebbnek fogod érezni annál a matracnál, mint amit az üzletben próbáltál. Ennek egyszerű az oka: a bemutató darabokat előtted már nagyon sokan kipróbálták. A te új ágybetéteden pedig még nem feküdt senki. Adj időt magatoknak. Bizonyos idő, forgolódás és terhelés után össze fogtok csiszolódni, és számottevően javulni fog az alvásminőséged, és ezáltal a matracod iránt érzett szeretet és hála fog eluralkodni rajtad. Magyarul reggelente nem igazán akarsz majd felkelni róla.

A matrac ,,betörés"

A folyamat tarthat 21 naptól egészen 30 éjszakáig is. Eleinte, lehet, hogy nem fogod végig aludni az éjszakát, ez normális, de nem törvényszerű, hogy mindenkinél így lesz. Egy kicsit ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mintha új cipőt vennél. Azt ki kell taposni, ezzel formálod rá a lábadra. Nézzünk egy másik példát, ha új helyen alszol, ott sem szokott az első éjszaka zökkenőmentesen zajlani. Amit fontos megjegyezni még, hogy valószínűleg ,,új szaga" lesz az ágybetétednek egy darabig. Ha van lehetőséged, akkor szellőztetésekkel tudod ezt az időtartamot megrövidíteni. Ha nincs, akkor textil frissítő sprayvel.

Így csináld hatékonyan!

Kanyarodjunk vissza a betöréshez. A kicsomagolt matracodon, guruljatok párat a családtagjaiddal. A gyerekek bevonásával akár ez egy jó kis mókás program is lehet. Ha 20-30 kg-os a csemete, ő még finoman ugrálhat is a felületén. Ha nincs lehetőséged család, vagy barátok segítséget igénybevemni, akkor segíthet, ha kisebb súlyokat teszel a matracra, amikor munkában vagy.

Az új memóriahabos matrac esetében, egy kicsit tekerd fel a fűtést ( nyáron nem kell :) ). A hab, a természetéből adódóan reagál a hőre, így gyorsabban lágyulni fog. Hamarabb fogod érezni a pihe-puha ölelést, amelyet a kiválasztás során tapasztalhattál. 

Ha ezeket a praktikákat bevetetted, garantáltan hosszú, közös utatok lesz a matracoddal Álomországba. Kellemes pihenést kívánunk nektek!