Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Matrackuckó, mint környezetvédelmi nagykövet

A Matrackuckó, mint környezetvédelmi nagykövet

Már jó ideje szívügyünk a környezetünk megóvása. Ennek érdekében eleinte kisebb lépéseket tettünk, a saját ,,házunk" tájékán, de úgy éreztük, hogy eljött az idő a nagyobb megmozdulásokat is eszközöljünk. Bevontuk dolgozóinkat is, és közös erővel munkálkodunk azon, hogy kisebb legyen ökológiai lábnyomunk.

Amikor a zöld úton elindultunk...

Még nem gondolkodtunk nagyban. Első lépésünk a szelektív hulladékgyűjtés volt a Matrackuckó központjában. Majd ráébredtünk, hogy az energián is spórolni szeretnénk, ezért napelemes rendszert alkalmazunk. Kollégáink pedig minden kapcsoló mellé kihelyezték a kis táblácskát, amely felhívja a figyelmet arra, hogy feleslegesen ne égessük a lámpákat, és kapcsoljuk le, ha már nem kellenek.

Szokták mondani, hogy minden kis lépés után már a következő nagyon töri a fejét az ember. Nem volt ez másképp nálunk sem. Elkezdtük morfondírozni azon, hogy a csomagolásainkat hogyan tudjuk környezetbarátabbá tenni. Először varrodáinkban vászon  hordtáskákat varrtunk a szövetanyagaink szállítására. 

Nem állunk le az agyalással...

Saját házunk táján a csomagolóanyagokat tartjuk a legnagyobb problémának. Felkerestünk egy gyártót, aki kifejezetten újrahasznosítható, és újrahasznosított csomagolások készítésével foglalkozik. Ezek egy új technológiával feldolgozott műanyagból készülnek. Már az összes termékünknél ezt alkalmazzuk.

A papír sem áll végtelenül rendelkezésünkre

Rengeteg kiadványunk, prospektosunk, és ismeretterjesztő anyagunk van. Amelyek nyomtatásához tonnaszámra lehet termelni a papírt. Nincsenek illúzióink, bármennyire is informatívak az anyagaink, valószínűleg egy-két olvasás után a kukában landolnak, mind egytől-egyig. Amikor készültünk a Construma kiállításra, tudtuk, hogy az érdeklődőket el kell látnunk információval. A nagy mennyiségű felesleges papírtermelést megelőzve, úgy döntöttünk, hogy elektronikus formában tesszük ezeket az anyagokat elérhetővé. A legnagyobb meglepetésünkre nagyon sokan kérték ilyen formában a tájékoztatófüzeteket, és sok-sok elismerő dicséretet is bezsebelhettünk. Azóta is sokan letöltötték őket. Itt érhetőek el.

A huzatoknál is bevetettük a kreativitásunkat

A világ legnépszerűbb ruhadarabja a farmer. Minden ruhatártban nagyon sok megtalálható belőle. Egy új farmer gyártási folyamata közben 50 és 100 liter vizet használ fel a textilipar. Ez elképzelhetetlen méreteket ölt havonta és évente a Földön. Ami elszomorító, hogy minden nap több tonnányit dobunk ki belőlük a szemétbe. Pedig egy hasznos, erős újrahasznosítható anyagról van szó! Ezt a pazarlást megelégelve, úgy döntöttünk, hogy nálunk új értelmet kapnak a régi farmerek! A denim matrachuzat új innováció! Egy matrachuzat előállításával 2-4 kidobásra ítélt farmer kerül feldolgozásra. A denim huzat erős, trendi, és kevésbé látszanak rajta a foltok. Egyedi! Két teljesen azonos soha nem fog születni belőle! A denim huzatról itt tudsz bővebben olvasni.

A Matracokkal is takarékosságra intünk!

Alvásszaküzlethálózatunk a matracokról híres leginkább. Megálmodjuk, legyártjuk, segítünk nekik, hogy a legideálisabb gazdijelölthöz kerüljenek. Talán a legfontosabb törekvésünk, hogy olyan minőségű termékeket gyártsunk, amelyek hosszú ideig használhatóak. Magyar alapanyagokkal dolgozunk, tehát nem a világ másik végéről érkeznek. Ezzel üzemanyagot, szállítási időt, és pénzt is spórolunk.

Annak érdekében, hogy egy ágybetétet minél hosszabb ideig jól teljesítsen, biztosítsa a prémium minőségű alvás élményét, a tulajdonosnak is tennie kell. Indítottunk egy online programot, amelyben ,,megtanítjuk" a vásárlóinkat arra, hogy hogyan őrizhetik meg matracaik minőségét, a lehető legtovább. Folyamatos tanácsokon, figyelmeztetéseken keresztül segítjük őket. Ezzel is elősegítve, hogy idő előtt kevesebb matrac landoljon a szemétben.