Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Matrac ajánló oldalt alvóknak

Matrac ajánló oldalt alvóknak

Az, hogy valaki miként alszik, nem csak fekete és fehér. Nincs etalon alvási pozíció, azért, mert az optimális alvópóz egyénenként eltérhet. Kinek-Mi a kényelmes, stb.  Ez számos tényezőtől függ, például az alvószokásoktól, egészségi állapottól és egyéni preferenciáktól. Ha az oldaladon alszol, akkor ezekkel a tippekkel felvértezve, nagy eséllyel jó matracot választhatsz!

Matrac oldalt alváshoz

Nem is gondolják az érdeklődők, a vásárlók, hogy milyen fontos tényező a döntésük során az, hogy milyen pózban alszanak. Pedig egy matrac választásnál egy igen széles spektrumot ki lehet zárni, ha megkérdezzük ezt az infót. Egyébként emellett ugyan ilyen fontos a súly, és az, hogy milyen keménységet érez kényelmesnek a vásárló. Jelen esetben az oldalt alvókhoz szólunk!

Kedves Oldalt alvó!

Az oldalt alvásnak saját kihívásai vannak, és a megfelelő matrac kiválasztása segíthet abban, hogy kényelmesen és egészségesen alhass. Ebben a pózban a testsúlyod nem egyenletesen oszlik el a matracon. A vállaknál és a csípőnél nyomási pontok képződnek. Fontos, hogy ezeken a részeken ne legyen betonkemény a matrac. Az alábbiakban néhány szempontot érdemes figyelembe venni a matrac kiválasztásához:

  1. Támogatás, alátámasztás: Az oldalt alvóknak általában olyan matrac az ideális, amely elég puha ahhoz, hogy a vállakat és a csípőt kényelmesen beengedje a matracba, ugyanakkor kellően támogatást biztosítson, hogy ne süppedj  mélyen a matracba. Közepesen puha vagy közepesen kemény matrac lehet a jó választás, attól függően, hogy milyen kényelmesnek érzed.

  2. Nyomáspontok enyhítése: A memóriahab vagy lágyabb hideghab matracok jó megoldás lehet, mert alkalmazkodnak a test formájához és enyhítik a nyomáspontokat. Mégis megfelelő ívben tartja a gerincedet.

  3. Magasság: A matrac magassága is lényeges szempont. Előnyös lehet egy olyan matrac, amely legalább 20 cm vastag, mivel ez a vastagság biztosítja a megfelelő támogatást és kényelmet.

  4. Matrac típusa: Memóriahab, puhább rugós vagy hideghab matracok közül választhatsz. Minden típusnak vannak előnyei és hátrányai, tehát fontos megfontolni az egyéni preferenciákat és alvási szokásokat.

  5. Próbáld ki előtte: Az ideális matrac kiválasztásához fontos kipróbálni sok matracot szaküzletekben, és figyelni arra, hogy melyik a legkényelmesebb és legtámogatóbb Neked!

Íme néhány konkrét matrac: 

Pördülj az oldaladra, ahogy szoktad! 

 

Ezekben a matracokban az a közös, hogy puhák, vagy félkemények. A habrugós matracok talán a lehető legjobb választást jelenti neked. de próba nélkül nem szabad matracot venni. Ne higgy el semmit abból, amit írok, csak a saját érzetedre hallgass.

Ha a teljes neked való lista érdekel...

Ha az összes (papírforma szerint) legjobb matracot, ide kattintva fogod tudni megnézni. A készletünk folyamatosan bővül, szóval a cikk publikálása után több termék is elérhető lesz.  A legfontosabb információ persze most is az, hogy matracpróba nélkül nem ajánljuk, hogy válassz. 

Mi történik, ha túl kemény matracon alszol, ebben a pózban?

Azon már túlvagyunk, hogy a nyomási pontok érzékenységét firtattuk. Az ágyból való kikelésre még nem tértem ki. Ha túl kemény /vagy puha matracon alszol, reggel úgy fogsz felkelni, mint akit megrugdostak az éjjel.  Derék és hátfájdalommal, rossz közérzettel. Ha a párna sem megfelelő, akkor még a nyakad is fájni fog, ami kész katasztrófa! Ha sok éven keresztül aludnál rossz matracon, eldeformálódna a gerinced.