Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért fehér az ágyneműhuzat a szállodaiparban?

Miért fehér az ágyneműhuzat a szállodaiparban?

Manapság már a legtöbb szállodában, hotelben fehér az ágyneműhuzat és a lepedő. Egységes üzenetet, és az otthon kényelmét hordozva ezzel a megfáradt utazóknak. A 90-es évek környékén forradalmasították egy egyszerű gondolattal az egész ipart. Szállodai textíliák nyomába eredtünk...

Szállodába pihenni jár az utazó. Egy helyet keres, ahol kényelmesen feltöltődhet, megtisztálkodhat, és otthon érezheti magát. Ebben segít egy fontos tényező, amit eddig talán annyira nem is figyeltél meg. Ez a fehér ágyneműhuzat, a köntös, a papucs. Hogyan lett minden fehér a pedig a fehér könnyen koszolódik, de a makulátlan tisztaság ,,mércéje" is egyben.

A statistica.com széles körben felmérést végzett, és kimutatták, hogy a vendégek 78%-a fontosnak tartja, hogy kényelmes ágyakat találjon a szállodában.

Korábban a színesen látták a szobákat

Az 1990-es évek előtt a szállodaipar olcsó színes lepedőket, ágyneműhuzatokat használt, műszálas ágyneművel. Az ok egyszerű volt, ezeken könnyen el tudták rejteni a foltokat, ha esetleg mosás után nem jött ki. Majd a Westin Hotels szállodahálózat úgy gondolta, hogy szakít ezzel a hagyománnyal, és fehérre cseréli az összes szállodai textíliát. Különösen a lepedőket és az ágyneműket. Próbáltak több szint is, de a vendégek ezeket az ágyakat szebbnek, fényűzőbbnek látták. Megjelent a bőrnek kellemes tapintású, 3 rétegű hófehér lepedő és ágyneműhuzat. Miután ragyogott az ágy,  megváltozott a szállodai szoba teljes látképe. Emellett mintegy varázsütésre nőtt a vásárlók elégedettségi szintje.

Megváltoztak a szobák

Az akkoriban végzett felmérések, és kutatások íratlan szabályokat alkottak a szállodaipar számára. Ilyen volt például, hogy az ágy legyen jobb, mint a vendég otthoni ágya, ezért nagy hangsúlyt kaptak a részletek. Az utazó érezze jobban magát a nálunk eltöltött idő után, ehhez az alvás segíti hozzá igazán. Szükségessé váltak a megfelelő ágyneműk és ágyneműhuzatok.

A Westin hotelekben megjelent a Mennyei ágy-nak nevezett fekhely. Extrakényelmes matraccal, és prémium anyagú lepedővel, ágyneműhuzattal. Kidobták a a rossz párnákat, és paplanokat, és helyettük a legjobb minőségű pehelypaplanokat és párnákat használnak. Kényelmes, otthonos környezetet teremtve ezzel egy ismeretlen helyen.

De miért pont fehér? 

A fehér anyagokat (ha megfelelő minőségű) sokkal tovább tudják használni. Nagy hőfokon moshatóak a szálloda többi textíliájával, köntösökkel, törölközőkkel. Ez környezetvédelmi szempontokból tekintve is előnyös. Egyszerűen higiénikusabb, és a makulátlan tisztaság érzetét adják. Megőrzi a kinézetét, nem fakul meg úgy, mint egy színes darab. Biztos, hogy minden szoba stílusába beleillenek, és könnyen feldobhatók kiegészítőkkel. Jobb lesz a szoba megjelenése. Letisztult, tiszta a hatása, és nyugodtságot sugároz az emberek felé.

Magát a fehér színt régen csak a módos társadalmi réteg engedhette meg magának, mert mindenki tudta, hogy meglátszanak rajta a foltok. Ez igaz, de pont ezt a gondolatot követve egy bizalmi elvet használnak a szállásadók: a bízom benned, te is bízol bennem - alapelvet. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a szállásadó sejti, hogy a vendég nem szeretné összefoltozni az ágyneműt, mert tart attól, hogy mit fog szólni a személyzet, illetve, hogy emlékezni fognak rá, hogy ő kente össze a textilt. Ez jó a szállásadónak, és a vendégnek is, a személyzet pedig könnyedén észreveszi az ágyneműcsere esedékességét. 

Napjainkra a fehér ágyneműhuzat a legnagyobb biztosítéka a makulátlan tisztaságnak, és a minőségnek. A  vendégekben szinte azonnal nő az elégedettségi szint. Nem csoda, hogy nagyon kevés szálláshely az, amelyik nem állt még át a vakító fehérségre.

Matrackuckó álomszállás programja

A Matrackuckó Álomszállás programja egyedülálló kedvezményeket kínál a szállodaipari textíliákra. Nincs más dolgod, mint regisztrálni az oldalra.