Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire jó a matracvédő?

id. Hahn Gábor - 2016. 08. 22. 13:58:00

 

Sokszor felmerül a kérdés – főleg, ha a matracnak már eleve levehető a huzata -, hogy mégis mire jó egy matracvédő?

 


A matracvédő tulajdonképpen három dologban segít nekünk.

 

 

Az első az atkák elleni harc, hiszen most már lassan mindenki tudja, hogy az atkák minden hálószobában ott vannak, kiirthatatlanok. Az erre érzékenyek sajnos csak az ágynemű folyamatos mosásával – illetve egyéb praktikákkal – tudnak védekezni a kis szörnyecskék ellen. Maga a matrachuzat, ha levehető is, általában csak 40 fokon mosható – maximum 60 fokon. Ezzel szemben egy átlagos matracvédő már 60-95 fokot is kibír, így könnyebben távol tarthatjuk az atka hadsereget az ágyból – hiszen ők 60 fokon elpusztulnak.


matrachuzat fizikai védelme. Egy kis kávé, a cica karmai, borfolt. Ezek azok a dolgok, amiket egy matracvédővel távol lehet tartani, hiszen általában vastagabb és nedvszívóbb, mint egy lepedő. Hogy miért fontos ez? Egy rendes huzat a matrac árának harmadába, negyedébe kerülhet. Nem éri meg tönkre tenni, mert nagy meglepetést okozhat, ha cserélni kell – már amennyiben a huzat levehető, hiszen egyébként lehetetlen a csere.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a matrac huzata nem arra lett kitalálva, hogy hetente kimossuk. Ha levehető a huzat, akkor a nagymosás időnként természetesen lehetséges, sőt ajánlott, de a mindennapokban nem. Gondoljunk csak bele, hogy ha lenne egy cipőnk, amit minden 2 hétben vagy minden hónapban kimosnánk. Nem lenne túl szívderítő az élmény egy év múlva. A matrac huzata nem azért van, hogy minden héten mossuk – a matracvédő ellenben pont ezt a célt szolgálja.

Mindenkinek érdemes legalább egy –de hasznos lehet inkább kettő, ha az egyik mosásban van – matracvédővel rendelkeznie, hogy matracodat olyan állapotban őrizd meg, ahogyan vásároltad és még az atkákat is távol tartsa.