Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aludj jól! Legyél fitt!

Matrackuckó - 2018. 08. 03. 08:38:00
Aludj jól! Legyél fitt!
Gyorsuló világunkban, ahol a munka és pörgés számít – még hétvégén is, elfelejtünk odafigyelni magunkra, testi és lelki egészségünkre. Ennek fontos részét képezi az alvás, és a sport amelyeket manapság az emberek sajnos nagyon alul értékelnek. 

 

 

Ha nem fordítunk elég időt arra, hogy fittek legyünk és egy kiadósat aludjunk, komoly következményei lehetnek. Ilyen például, hogy nehezebben tudunk összpontosítani vagy visszaemlékezni dolgokra, illetve nagy hatással van testsúlyunkra, emésztőrendszerünkre, és ismeretszerzési készségünkre is, de ez csak néhány példa a sok közül.

 

Hogyan hat a mozgás az alvásra?
Az kétségtelen, hogy az egészséges szervezetnek szüksége van testedzésre. Van egy fontos tényező amit figyelembe kell vennünk, ha mozgásról van szó, és ez az idő. Mégpedig, hogy mikor fogunk neki. Tudósok és kutatások amellett érvelnek, hogy ébredés után, még munka előtt ugorjunk bele a sportruhánkba, mert így több órára elegendő energia fog felszabadulni bennünk. Munkához és kreativitást igénylő folyamatokhoz ez remekül hasznosítható, de elalvás előtt már kevésbé jó.
Nem mindenki tud kora reggel élsportoló lenni, de nekik is van választási lehetőségük.  Ahhoz, hogy éjszaka pihentetően tudjunk aludni, segítségünkre lehet ha sport tevékenységünket kora délutánra tesszük. Ilyenkor  egy munkával töltött nap után kellemesen lecsendesedik az elménk, és az izomzatunk. Élvezhetjük a termelődött endorfin jótékony hatásait még pár órán keresztül, majd kellemes fáradtság lesz úrrá rajtunk, amely pihentető alvást fog biztosítani.

 

Ha megtaláljuk a számunkra ideális időpontot, a mozgás kedvező élettani hatásain túl még izmosodni és karcsúsodni is fogunk. Az egészséges életmód jegyében fontos figyelnünk az étkezésünkre, és az alvásunkra is. Pontosabban a megfelelő mennyiségű pihentető alvásunkra.

 

Akkor mégis mennyit kellene aludnom?

Számos cikk alátámasztja, hogy emberfüggő, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, van, akinek elég 6 óra alvás, de van olyan is, akinek kell a 9 óra pihenés, különben nyúzott lesz egész nap, még 1 L vénásan beadott kávé után is. Szóval ne ijedj meg, ha valamelyik barátodnak néhány óra szunyálás után kipattannak a szemei, Te aludj addig, ameddig kipihent nem leszel.Meztelenül alvás?

 

Igen, jól olvastad. Kutatások kimutatták, hogy meztelenül aludni a legegészségesebb, még alsóneműt sem kell hordanunk az ágyban. Ennek temérdek előnye van, többek között az is, hogy jobbat alszunk, mert a ruhadarabok felmelegítik testünket és így még idő előtt felébrednénk. Továbbá csökkenti a komoly betegségek felmerülésének kockázatát is. Arról nem is beszélve, hogy egy meztelenül töltött éjszaka a pároddal serkenti a testi vonzalmat… Végül, de nem utolsó sorban, fejleszti magabiztosságunkat. :)


 
A WellnessCafé egyik cikkében összegyűjtöttek 7 pozitívumot, amiért érdemes eleget aludnunk és ezekből néhányat most megosztok veletek is.
  • 1  Nincs többé karikás szem – többé nincs szükséged egy kiló sminkre, hogy eltakard táskás szemeidet,
  • 2  Egészséges arcbőr – kevesebb pattanás, simább bőr (nem csak az arcodon)
  • 3 Szuper emlékezőképesség – kevesebb idő is elég lesz felkészülni egy dogára a suliban.
  • 4 Jobb anyagcsere – hogy fittebb legyél…
  • 5  Egészséges haj
  • 6  Kevesebb stressz, idegeskedés.
  • 7 Jobb közérzet – magabiztosság.
  •  

 

Maradt még kérdésed? Hívd a hozzád legközelebb eső üzletünket, vagy gyere el hozzánk személyesen!
Te mennyit szoktál aludni esténként? #fittalommatrac
 

 


 Forrás:

http://alvasguru.hu/mennyi-alvasra-van-szuksegunk/

https://www.hazipatika.com/psziche/alvas/cikkek/a_meztelen_alvas_ezert_egeszseges/20170601130804?autorefreshed=1

https://wellnesscafe.hu/wellness/2016-05/a-kiados-alvas-9-elonye/

Tartalomhoz tartozó címkék: 62 Tanácsok a jó alváshoz