Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyerek matrac vásárlás- avagy így válasszatok!

Gyerek matrac vásárlás- avagy így válasszatok!

Miután megszületett az elhatározás, hogy a kiságyat kinőtte a gyermek, eljött az ideje a megfelelő fekhely kiválasztásának. Ha a 4-5 éves kort eléri akkor kell dönteni !

Gyerek matrac választás

Egy gyereknél teljesen máshogy kell megközelíteni ezt a kérdést. Ahogy nem egyszerű eldönteni náluk azt sem, hogy mekkora cipőt vegyünk, nyomja-e a lábukat, szépen tud-e benne menni, úgy a fekhely választásnál is hasonló a helyzet. A jó hír, hogy a gyerekmatrac vásárlása valamennyivel egyszerűbb, de nem sokkal. 

Egy kisgyerek más szempontok alapján tekint a matrac vásárlásra -  a legtöbbük unalmasnak tartja, és csak ugrálni szeretne rajta - szín, látványosság esetleg a rugózási képesség. Ezek a fő érvek. 

Ne bízd a véletlenre, kérd a Matrackuckó alvásszakértőinek a segítségét, bármelyik Alvásszaküzletünkben. Kollégáink meg fogják kérdezni tőled, hogy : 

- milyen pózban alszik a csemete?

- hány kilogramm a testsúlya?

- fázós, vagy gyakran van melege? 

Ezen kérdések segítségével teljesen személyreszabottan ad pár választási lehetőséget. Azért fontos, hogy ne csak az ár, vagy a szakirodalom szerint döntsünk, mert a megfelelő fekhellyel alapozhatjuk meg a gyermek alvási szokásait a jövőre nézve. A kisemberek sokkal több időt töltenek alvással, mint a felnőttek. Alvás közben ülepítik a nap során megszerzett ismereteket, és így fejlődnek fizikálisan és mentálisan egyaránt. 

Ideális esetben 6 és 18 év között, napi 12 órát alszanak.

Ezt figyelembevéve érdemes prémium minőségű alapanyagból készült matracot választani, mert megfelelő alátámasztásra van szükség a mozgásszervi rendszer fejlődéséhez. Mindenképp vigyük el magunkkal az üzletbe, hogy rá tudjon feküdni, ki tuja próbálni.

A gyerek matrac fajtája

Nincs rá konkrét matracfajta, ami mindenkinek jó lehet. Tehát befolyásoló tényező lehet az ár, és az is, hogy a gyerek testsúlya folyamatosan gyarapodni fog, és változik a testalkata is. Nem érdemes keményet választani, mert nyomási pontok alakulhatnak ki a test különböző részein, amelyek akadályozzák a vér áramlását. 

Alvásnagyköveteink segítenek kiválasztani a matrac alapanyagát is. Érdemes szem előtt tartani például, hogy a memóriahabos matrac bár kényelmes, de nem szellőzik. Így izzadósabb gyerekeknek nem javasoljuk, mert melegük lesz. Ez pedig negatívan befolyásolja az alvásminőségüket. 

Ha a csemetének por atka allergiája, vagy asztmája van akkor viszont a hideghabból, vagy a memóriahabos matracból kell választani, mert azokban nem telepszenek meg az atkát. Arra figyelj, hogy a huzat mosható legyen, így teljesen el fognak pusztulni a huzatban lévő atkák is. Mert sajnos az, hogy a külső szövetbe belemenjen, az elkerülhetetlen. Nagy hőfokon történő mosáskor viszont elpusztulnak.

A levehető matrachuzat  gyerek mellett egyébként is kötelező, a pisis, leöntős, balesetek, meg az alapvető hygiéniai feltételek miatt. 

 

Méret kérdés

A Matrackuckónál van lehetőség egyedi méretben is gyártatni matracot, erről ide kattintva tudsz tájékozódni. Sok szülő szokta kérni a 160x200 cm-es méretet. Ezt nem igazán javasoljuk, mert hatalmas pénzkidobás. Gondolj csak bele, hogy 10-12 éves korára a gyermek eléri akár a 160-165 cm-es magasságot, és máris kicsinek fog bizonyulni a matrac, és újat kell majd venni. Amúgy pár évvel később is elég lett volna.

Szóval ha ágykeretet is veszel, akkor érdemes a :

  • 80x200-as, vagy a
  • 90x200-as 

mérettel érdemes kezdeni, mert ezek standard méretek, könnyebb hozzá kiegészítőket venni, (lepedő, matracvédő).

Fontos tények

A gyerek matracokat, -akárcsak a felnőttekét- forgatni kell. Célszerű havonta egyszer. Fontos a jó bordázat is, legalább a matrac 75%-át tartsa. A következő, amit tudnod kell, hogy egy matrac élettartama 7-8 év. Persze ez sok mindentől függ, de nem 15-20 évre vannak tervezve.