Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Interjú készült a Kossuth rádióban az Aludj jól Magyarország programunk felméréséről

Interjú készült a Kossuth rádióban az Aludj jól Magyarország programunk felméréséről

Id. Hahn Gábor Zsolt a Matrackuckó, és az Aludj jól Magyarország program vezetője, a Kossuth rádióban ismertette, hogy mennyire rosszul is állunk, milyen keveset alszik a magyar. Ha szeretnéd meghallgatni, akkor kattints, a cikkre, benne találod a hanganyagot.

Április 30-án lezárult hosszas hónapok kutatómunkája, azaz véget ért a Nagy Magyar Alvásfelmérés. Ahogy a nevében is olvashatjuk, a hazánk alvási szokásait igyekeztünk feltárni, és azt, hogy hogyan változott mindez a koronavírus időszakában. Annyit azért lehet sejteni, hogy a változás nem pozitív irányba döntötte a mérleg nyelvét: 

 

Interjú a Kossuth rádióban
Az alvás egy elixír, amely meghosszabbítja az életünket. Javítja memóriát, segíti a tanulást és fokozza a kreativitást. Vonzóbbá tesz és meggátolja az elhízást.
Az ember az egyetlen élőlény, amely szembe megy a természettel, és szándékosan fosztja meg magát az alvástól. Az alváshiány pedig olyan mértékűvé vált, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO), világjárványnak minősítette. Így egyéni, munkahelyi és össztársadalmi szinten is reformokra van szükség.