Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spórolj a fűtésen gyapjú ágyneművel!

Spórolj a fűtésen gyapjú ágyneművel!

Gyapjúágyneművel húzz hasznot az energiaválságból!  Az előállt szomorú helyzet egyetlen dolognak kedvez: és ez az alvás. Ez kicsit erős kijelentésnek tűnhet, de egy hideg hálószobával teheted a legtöbbet alvásminőséged javítása érdekében.

Próbáljunk meg pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez, és fordítsuk át egy win-win szituációra. Hogy hogyan? Íme! Éjszakai alváshoz a tökéles hőmérséklet 18°C, télen-nyáron. Egy 18°C-os hálószobával akár több ezer Ft-ot is spórolhatsz a rezsi árából! Gondolj bele, hogy kb 4°C fokkal állítod lejjebb a hőmérsékletet, és ez 8 órán át (amíg pihentek) így is marad, az hosszútávon jó befektetés, a pénztárcádnak is, és az egészségednek is. Főleg, ha ezt minden szobában megteszed.

Tudom, hogy a fagyos szenteknek ez a 18-as szám sokkoló, de hidd el, van megoldás!

A gyapjú ágynemű segít

Fázós vagy? A Gyapjú legyen veled!

A gyapjú jótékony hatásai évszázadok, ezredek óta ismertek a világ minden táján. Ősi kultúrákban, vadászok, és halászok hordták az ebből készült óriási bundákat a hideg téli éjszakákon. Remekül melegít, és tartja a hőt, de csodálatos módon nem fősz meg benne, azért, mert teljes mértékben átereszti a levegőt a speciális szálszerkezete segítságével. Ezt teszi alvás közben is. Ezzel biztosít minőségi pihenést gazdájának is alvás közben. Fontos, hogy ideális szálszerkezettel rendelkező gyapjú ágyneműre teszünk szert, amely körülbelül 600 gr/m2-nyi sűrűségű ágyneműt jelent.

Miért pont a gyapjú?

A gyapjú-technológiának köszönhető, hogy elbúcsúzhatunk az éjszakai izzadástól, és a takaró forgatástól. Ennek oka egyébként az éjszakai hőmérsékletváltozás/ hőhullámok okozta diszkomfortérzet. Ez a szokásunk a későbbiekben nagyban elősegíti a reumatikus panaszok kialakulását. Gondolj bele, hogy, télen, futás  után levennéd a sáladat, pulóveredet és sétálni kezdenél, majd hirtelen megfáznál. A gyapjú ágyneművel kizárhatod a folytonos "szellőztetést". Első körben azt fogod tapasztalni, hogy nem fogsz állandóan forgolódni- így sokkal pihentetőbb lesz az alvásod is. Így őrzi meg ágyneműd egészségedet, és biztosít nyugodt alvást!

Különleges anyagának köszönhetően enyhíti a reumatikus eredetű fájdalmakat, ellazítja a testet , így segíti a mindennapos küzdelmet. Ha a teljes szettet használod, ezzel valóságos kis fészket készítesz a magad köré, nem lesz kedved felkelni az ágyból! Télen fűt, nyáron viszont érdemes a vékonyabb szálút választani belőle. Ideális lehet az éjszakai izzadóknak. Speciális szálszerkezetének köszönhetően, elpárolog belőle a nedvesség. A gyapjú a legzordabb tájakon is melegen tartja a juhokat. 

Hozd ki a rezsi-helyzetből a legjobbat, és még spórolsz is! 

A természet kályhái, azaz a gyapjú termékek, varázserejüket speciális szálszerkezetüknek köszönhetik. A szálak közötti levegőzsákokon keresztül áramlik a levegő. Ezeken a zsebecskéken keresztül a felesleges hő távozni is tud, amikor meleged van. Szabályozza a tested nedvességtartalmát, ahogy a juhokét is. Folyadékból súlyának akár harmadát fel tudja szívni, anélkül, hogy nedves lenne. Csak összehasonlításképp, a pamut mindössze 8% nedvességet képes elvezetni. A gyapjúszálak rostjai lélegeznek, és a felszívott nedvességet  a testből, a levegőbe párologtatják. Angliában az első világháború környékén, mindenki gyapjúágyneművel aludt. Nem igazán úgy volt kiépítve a vidéki házakban a fűtési rendszer, hogy megfelelő meleget biztosítson. Ilyenkor az emberek akár 2 gyapjú paplannal is takaróztak, és meg is volt oldva az éjszakai fázás kérdése, egy olyan szobában, ahol kb 15 fok volt.

Sőt, pásztorok, juhászok, a szabadban éjszakázáshoz is használták. Egy birkabőrre feküdtek, és egy gyapjú takaróval takaróztak be. 

Ezt a tudást ma is kamatoztathatjuk...

Hiszen sokkal kifizetődőbb egy gyapjú szettet használni, mint 22 fokosra fűteni minden éjjel az otthonunkat, a jelenlegi energiaárak mellett sajnos. Szálai kívül tartják az extra hideget és meleget a testedtől. Valóságos természetes termosztát. Amit most leírok, attól többen idegenkedni fognak: a gyapjúágyneműt ágyneműhuzat nélkül kellene használni, mert a hatása igazán így tud érvényesülni. Az biztos, hogy a gyapjú nyugtató hatású lanolintartalma nem igazán tudja kifejteni a hatását, csak ha közvetlenül érintkezik a bőrrel. Ez igaz a többi pozitív tulajdonságára is, például a 100%-os légáteresztő és páratlan nedvszívó- képesség sem tud úgy érvényesülni, mintha csak natúran használnánk a gyapjú paplanunkat. Ugyanez a helyzet a reumás bántalmakat enyhítő-, illetve az általános stresszoldó hatására is.

Mitől olyan különleges az Aranygyapjú?

Van rá 3 érvünk!

 
Kizárólag báránygyapjúból készül, ami a fiatal merinói juhok legelső nyírása – így jóval tisztább és puhább, mint a többi.
 
 
Egy különleges szálkezelési eljárásnak köszönhetően a gyapjúszálak felülete még simábbá, puhábbá és selymesebb tapintásúvá válik.
 
 
 
Egytől egyig KÉZZEL készülnek - a legjobb alapanyagból a legtöbbet kihozva, szeretettel Neked.

Használj derékaljat is

Mire jó a gyapjú derékalj? Röviden: nyugodtabb, egészségesebb alvást ad. Pontosítsuk! Magában használva kiválóan szellőző réteget kaphatsz a tested és a matrac közé, gyapjú takaróval használva pedig egy tökéletes védőburkot alkot. Vannak, akik matracvédőnek is derékaljat választanak, így két legyet ütnek egy csapásra.

A gyapjú tisztítása

A mosógéppel ne is állj neki, mert megadhatja magát a masina.  A gyapjú, lanolintartalma miatt öntisztító, de persze aláírjuk, hogy időnként szükség lehet a felfrissítésre. Kapható belőle egyébként olyan, amelyik mosható, ez a superwash gyapjú. Jobb, ha elviszed és tisztítóba adod. Régen úgy tisztították, hogy végighúzták a hó felületén, és sokszor kirakták szellőzni.

Természetbarát hőforrás az éjszakáidhoz

A gyapjú egy megújuló energiaforrás. Rendelkezésre áll a természetben, folyamatosan, amíg lesznek juhok, akiket nyírnak. Amellett, hogy nagyban javítja az alvási körülményeidet, tesz az egészségedért, és segít spórolni a fűtési számlán is. Fokozzam még? Biológiailag kisebb lesz a lábnyomod, mert könnyen lebomlik. Válaszd a hosszútávú megoldásokat, és a földöntúli kényelmet!