Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Franciaágy tippek!

Franciaágy tippek!
Ha nem tudod, hogy milyen franciaágyat keresel, érdemes végiggondolni néhány dolgot. A legfontosabb, hogy eldöntsük: kárpitozott franciaágyat vagy csak franciaágy keretet szeretnénk! A cikkünk elolvasása után tisztán fogsz látni.

 

Franciaágy, milyen legyen?

 

 
 
Szerintem ez nem is annyira nehéz kérdés, mint azt sokan hiszik. Nézzük meg az érveket és a döntés sokkal egyszerűbb lesz:

 


Franciaágy keret (fa, vagy erős bútorlap) előnyei:

 

  • >a kárpitos franciaágyak jelentős részével ellentétben a matrac mindig kivehető, így ha elhasználjuk nincs rá szükségünk, hogy az egész franciaágyat a kukába vándoroltassuk, 
  • >a fában nem telepszenek meg az atkák... a kárpitban igen, 
  • > szép... a tömör fa esztétikus, tekintélyt parancsoló,  
  • >könnyen takarítható, kevésbé sérülékeny.
 
 
A franciaágyak esetében az egyik fő szempont, hogy a matrac kivehető legyen. Egy jó fa franciaágy sokkal tovább bírja, mint egy matrac - főleg higiéniailag - így pedig nem kell kidobni az ágykeretet, arról nem is beszélve, hogy 7-8 év alatt annyit változnak az alvási szokásaink, hogy úgysem lesz kényelmes ugyanaz az ágy, ami évekkel előtte! Így megóvjuk magunkat egy újabb franciaágy vásárlásának a költségétől!

Gondolom a leírásból már rájöttél, hogy mi a franciaágyakat ajánljuk! Ezek tartós, természetes franciaágyak...


 

Franciaágy, milyen fából?


Van aki a keményfa franciaágyakat, szereti, van aki a fenyő franciaágyakat, van aki az erős bútorlapból készült ágyakat. Szerintünk ezek már nüanszok... A fenyő franciaágyak olcsóbbak, felületük azonban érzékeny a tölgy, bükk illetve az erős bútorlapból készült franciaágyénál.

Mi a fenyő franciaágyat és az erős bútorlapból készült ágyakat ajánljuk - ebben is vagyunk otthon -, hiszen melegséget varázsol otthonodba, elérhető áron van, tartós, masszív franciaágy.

Aktuális fenyő franciaágy akciónkat itt tekintheted meg:
 
Fenyő franciaágy akció
 
 
 

Franciaágy vásárlási tippek!

 
Sajnos szükség van erre a "tippek franciaágy vásárláshoz" fejezetre,
ugyanis a kereskedők egy része érdekes üzletpolitikát folytat. Minden esetben meg kell kérdezni, hogy a kiírt ár tartalmazza-e az ÁFÁ-t, a bordasort, a lakkozást. Továbbá, hogy a fenyő franciaágy valóban fenyőből van-e vagy az csak a színkódja. A másik fontos tényező a franciaágy rögzítése.
Akasztós, illetve csavaros rögzítés az elterjedt. A csavaros technika nagy előnye, hogy mindig van lehetőség ráhúzni a csavarokra, míg az akasztós rögzítés, ha valami történik vele, már nem módosítható. Mi kizárólag a csavaros rögzítést ajánljuk, így a franciaágy - ha esetleg elkezdene nyikorogni - később is utána húzható!
 

Bár drágább, praktikusság szempontjából a beépített ágyneműtartós franciaágy nagy előny lehet, ilyenkor érdemes érdeklődni, hogy a kiírt ár tartalmazza-e a gázrugó árát, mert általában azzal trükköznek, hogy az akciós ár csak a sima rugókkal ellátott franciaágyakra vonatkozik.

 
Fiókos pót ágyneműtartót semmilyen franciaágy mellé nem ajánlunk - keveset lehet bele pakolni, ráadásul nagyon könnyen porosodik! Számottevően pedig nem olcsóbb a beépített ágyneműtartós franciaágynál!

 

Franciaágy összeszerelés - tipp, ami aranyat ér!

 

Normális helyeken minden franciaágyhoz adnak megfelelő
mennyiségű csavart, tiplit, kulcsot, illetve összeszerelési útmutatót. Az összeszerelés menetével most nem zsibbasztanálak, de a franciaágy lelke, a bordasor helyes rögzítésével igen.
Mindig, minden esetben csavarokkal is rögzítenünk kell a bordasort a franciaágy keretéhez, különben megeshet, hogy kimozdul a helyéről és lecsattanunk a földre. A legtöbb bordasor törése is ilyenkor keletkezik!
 
 
 
 
Matracvásárlási tipp franciaágyhoz
Hogy ki, milyen matracot választ az nem ehhez a témához tartozik
de van egy dolog, amire érdemes odafigyelni! 14-15 centi alatti matracot nem érdemes választani, mert ezekhez speciális ágyrácsra lehet szükség, hogy ne érezzük a bordasort az oldalunkban!
Ráadásul sokszor ezek a matracok nem elég vastagok ahhoz, hogy minden mozgásból származó energiát elnyeljenek, így a franciaágy ágyrácsa sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, ami hosszú távon elhasználódáshoz vezethet!
 

Miért vennél 30-40 ezerért ágyrácsot a franciaágy mellé, ha nem muszáj?
 
 
 
Mekkora legyen a franciaágy? Matrac egybe vagy külön?

Általában 160- illetve 180 centiméter széles franciaágyak iránt érdeklődnek a legtöbben. Ennél kisebbet (140-es szélességben) csak azoknak a pároknak ajánlott, akik összebújva alszanak! Másik nagy kérdés, hogy a franciaágyba egybe vagy külön kerüljön a matrac... Véleményünk szerint lehet egyben, ha a komfortérzet azonos. Nagy súlykülönbség esetén, illetve más alvási szokás mellett szükség lehet két különböző méretű matracra a franciaágyba!

 
Úgy vettük észre, hogy ezek a dolgok a kortól is függnek. Íme a franciaágyak félig komoly evolúciója:
  • 1 Franciaágy 18-25 éves korig: a 120-ason is elférünk! A 90-es után megváltás lesz!
  • 2 Franciaágy 25-35 éves korig: a 140-es jó, úgyis összebújunk, "igaz drágám?"
  • 3 Franciaágy 35-45 éves korig: 160-as vagy 180-as, a matrac még mindig egyben van!
  • 4 Franciaágy 45-55 éves korig: csak 180-as, legyen inkább külön, már más a kényelmes...
  • 5 Franciaágy 55-65 éves korig: "Fiatalúr, az sem baj, ha külön van az az ágy, a férjem úgyis iszonyatmód horkol!"
  • 6 Franciaágy 65-75 éves kortól: Külön matrac, külön ágy, külön szoba..
 


Milyen legyen a franciaágy felületkezelése?

 

Általában hagyományos lakkozással vagy vizes bázisú felületkezeléssel dolgoznak a mai franciaágyak esetében. A lényeg, hogy ne tartalmazzon semmilyen olyan méreganyagot, amely kipárologhat... A vizes bevonat világosabb, homogénebb formát mutat, míg a hagyományos lakkozás az egész franciaágynak sötétebb tónust ad.
 
MÉG egy utolsó tipp!
Tudom, hogy a lapra szerelt franciaágy kínálja magát arra, hogy bárhova betuszmákoljuk, de gondoljunk utána, hogy adott esetben nem ér-e meg 5000,- Forintot, hogy sértetlenül érjen haza franciaágyunk! Az összeszerelésnél pedig legyünk türelmesek! A kapkodás biztosan nyomot hagy a legszebb franciaágy felületén is! Óvatosan húzzuk meg az illesztéseket, mert a menetről leugró kulcs csúnya karcolásokat ejthet! A csavarokat se hagyjuk a földön, mert ha a franciaágy oldalait, vagy láb-fejvégét rájuk tesszük, csúnya benyomódások keletkezhetnek rajta!

Ha tetszett a franciaágyakról szóló összefoglalónk, kérlek nyomd meg a like gombot! Köszönjük!
 
 
Franciaágy!?! Hol vagy?
 
 
Üzleteink:
Alvásszaküzleteink elérhetőségeiért
Bárhogy is választasz, mi jó egészséget kívánunk franciaágyadhoz!
Tartalomhoz tartozó címkék: 41 Fenyő ágy választási tanácsok